Alimentul care poate fi consumat la orice oră și care nu îngrașă. Mihaela BILIC: „Nu ai cum să greșești!”

Publicat: 31 01. 2024, 09:39
Actualizat: 31 01. 2024, 09:40
Alimentul care poate fi consumat la orice oră și care nu îngrașă

Societatea în care trăim a devenit una care pune tot mai mult accent pe bunăstare și sănătate. Iar lupta cu kilogramele este o provocare pentru mulți români.

Oricine își dorește să găsească drumul spre un stil de viață liniștit și optim din punct de vedere al alimentației.

Tocmai de aceea gestionarea greutății corporale reprezintă o prioritate pentru toți cei care vor să trăiască sănătos.

Alimentul care nu îngrașă

Dintre toate, un aliment anume poate fi consumat la orice oră fără să existe pericolul îngrășării. Este extrem de sănătos, poate reprezenta o gustare sau măcar o garnitură pentru felul principal

Are o varietate de arome, ceea ce ne bucură papilele gustative. De asemenea, e și o sursă bogată de beneficii pentru sănătate.

De când românii au început să fie tot mai preocupați de alimentația sănătoasă și tradițională, murăturile, căci despre ele vorbim, au revenit în atenția consumatorilor.

Iată doar câteva dintre beneficiile aduse de consumul regulat al murăturilor:

  • Probiotice pentru sistemul digestiv – Într-adevăr, murăturile sunt probiotice, fiind bogate în bacterii benefice care susțin sănătatea intestinelor și a sistemului digestiv. După cum se știe, consumul de probiotice ajută la echilibrarea florei intestinale și la îmbunătățirea procesului de digestie;
  • Sursă de antioxidanți – Prin procesul de fermentare, murăturile produc antioxidanți care ajută la combaterea radicalilor liberi din organism. La rândul lor, antioxidanții contribuie la menținerea sănătății celulelor și reducerea riscului de boli cronice;
  • Îmbunătățește sistemul imunitar – Fiind bogate în vitamine și minerale esențiale (vitamina C, de exemplu), murăturile îmbunătățesc sistemul imunitar. Astfel, consumate cu regularitate, reduc riscul de viroze și infecții;
  • Reglează glicemiei – Dacă vorbim despre castraveții murați, atunci să spunem că aceste murături ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge;
  • Aport redus de calorii și grăsimi – Murăturile au un conținut caloric scăzut. La fel și de grăsimi. Din acest motiv ele sunt o alternativă sănătoasă la gustările bogate, de alimente procesate;
  • Contribuie la menținerea greutății – Și tocmai pentru că au un conținut redus de calorii, murăturile apar în multe diete recomandate.

Mihaela Bilic: „Nu avem cu ce să greșim”

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat, potrivit Antena 3, de ce nu dăm niciodată greș dacă zilnic consumăm murături.

Dacă nu avem probleme cu sarea prea multă, că asta e singura problemă. Aceia care au saramură: varza murată, castraveți, gogonele, sunt niște produse pe care celor din străinătate care au emigrat le este foarte greu să le găsească. Trebuie să mergi la restaurant turcesc… Nici nu știu în ce tip de supermarket poți să găsești murături în saramură.

Da, este un probiotic atât de la îndemână pe care bunicii noștri îl foloseau în timpul iernii. Are și vitamina C și probiotice. Singurul lucru e că sunt sărate și atunci poate ar fi bine să nu mai punem sare în restul mâncării, dar din punct de vedere „greșeală că am mâncat murături în fiecare zi, nu avem cu ce să greșim”, a spus Mihaela Bilic.

CITEȘTE ȘI:

Mâncatul seara – ÎNGRAȘĂ sau nu? Ce spune nutriționistul Mihaela Bilic despre acest mit

Alimentul care te ajută să slăbești mult și repede. Mihaela Bilic îl recomandă: ”Dacă vreți să slăbiți, vă recomand fără limită de cantitate”

RECOMANDAREA medicului nutriționist Mihaela Bilic, pentru a slăbi 30 de kilograme în 6 luni