Alimentul care te ajută să slăbești mult și repede. Mihaela Bilic îl recomandă: ”Dacă vreți să slăbiți, vă recomand fără limită de cantitate”

Alimentul care te ajută să slăbești mult și repede. Mihaela Bilic îl recomandă: ”Dacă vreți să slăbiți, vă recomand fără limită de cantitate”
Publicat: 29/01/2024, 15:05

Știai că există un aliment pe care îl poți consuma oricât și care te ajută să slăbești? Brânza proaspătă, sau brânza de vaci, căci despre ea este vorba, aduce numeroase beneficii pentru sănătate, fiind o sursă bogată de nutrienți esențiali.

Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă brânza de vaci, mai ales în diete.

”Pe vremuri, dacă făceai hepatită sau erai în convalescență după vreo boală gravă, ți se recomanda o dietă bazată pe brânză de vaci și carne fiartă. Acestea erau alimentele ușor de digerat, dar care ajutau și la refacerea organismului. “Celebra” brânză de vaci a ajuns să fie sinonimul alimentației dietetice și chiar e campioană când vine vorba de slăbit. Când spunem ‘brânză de vaci’ ne referim la brânza proaspătă, dacă suntem români, sau la cottage cheese (perle de brânză), dacă suntem englezi. Și chiar ei, cercetători englezi, au ajuns la concluzia că folosirea produselor lactate cu zer mult (iaurt, lapte bătut, brânză proaspătă, urdă) crește cu 30% randamentul curei de slăbire.

Studiul făcut pe 2 grupuri de persoane cu dietă identică din punct de vedere al numărului de calorii, a arătat o pierdere în greutate superioară în cazul celor care consumau produse lactate. Efectul se datorează conținutului de calciu și proteine din lapte.Așa că de mâine, dacă vreți să slăbiți, vă recomand brânza proaspătă cu bastonașe de legume- fără limită de cantitate- indiferent ce conținut de grăsime are sau care e brandul de la care provine”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

Care sunt beneficiile brânzei de vaci

Iată câteva dintre beneficiile brânzei:

  • Brânza proaspătă este o sursă excelentă de proteină, furnizând aminoacizi esențiali necesari pentru întreținerea și repararea țesuturilor.
  • Este bogată în calciu, un mineral important pentru sănătatea oaselor și a dinților, precum și pentru funcționarea normală a sistemului nervos și muscular.
  • Este o sursă bună de vitamina B12, esențială pentru sănătatea sistemului nervos și pentru producerea de celule roșii din sânge.
  • Brânza proaspătă mai conține și alte vitamine și minerale, precum riboflavina (vitamina B2), fosfor, zinc și vitamina A.
  • Brânza proaspătă este adesea consumată în versiuni cu conținut scăzut de grăsimi, ceea ce o face o opțiune sănătoasă pentru cei care urmăresc să-și controleze aportul de grăsimi și calorii.
  • Fiind o sursă bună de probiotice naturale, brânza proaspătă poate ajuta la menținerea unei flore intestinale sănătoase și la promovarea digestiei.
  • Datorită conținutului său ridicat de proteină și scăzut de calorii, brânza proaspătă poate contribui la senzația de sațietate și la controlul greutății.

În general, consumul  de brânză proaspătă poate aduce multiple beneficii pentru sănătatea ta, fiind un aliment delicios și versatil care poate fi inclus într-o dietă echilibrată.

Sursa foto: Pexels.com

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...