„Amnezia sarcinii”, afecțiunea care apare frecvent în rândul femeilor aflate în al treilea trimestru de sarcină

Publicat: 17 01. 2018, 13:28

Cercetarea a fost realizată de neurologii de la Universitatea Deakin din Australia, în cadrul ei fiind analizate cazurile a 1.230 de femei, dintre care 709 erau însărcinate. Cercetătorii s-au concentrat asupra memoriei, cogniției și funcționării funcțiilor de execuție, care au inclus reușita de realizare a mai multor sarcini simultan. 

„Funcționarea generală a funcțiilor cognitive, memoriei și execuției diferitelor sarcini în cazul femeilor însărcinate este în mod semnificativ mai slabă decât în cazul femeilor care nu poartă un copil în pântece, mai ales în al treilea trimestru de sarcină”, potriivt studiului publicat în The Medical Journal of Australia. 

Cercetătorii au descoperit că aceste diferente se dezvoltă mai ales în al treilea trimestru de sarcină și susțin descoperirile recente care arată că nivelul de materie cenușie scade în cazul femeilor în timpul sarcinii. 

Oamenii de știință consideră, totuși, că este nevoie de și mai multe studii pentru a determina adevăratul impact al acestor modificări asupra calității vieții femeilor și asupra muncii lor. 

„Amnezia sarcinii” se manifestă, cel mai frecvent, prin faptul că uită unde au lăsat anumite lucruri sau nu se pot concentra așa cum trebuie.