Anestezia poate afecta funcțiile cognitive. Studiul care scoate la iveală concluzii surprinzătoare

Publicat: 28 02. 2018, 12:45

Deși schimbările au fost observabile pentru cercetători, „schimbările cognitive după operație sunt mici – probabil asimptomatice și sub posibilitățile de observare ale persoanei operate”, a precizat Dr. Kirk Hogan, autorul studiului.

Oamenii care au participat la studiu nu aveau semne de Alzheimer, demență sau nici măcar o formă ușoară de tulburări cognitive înaintea operației, scrie Live Science.

Studiul a analizat participanții de la Wisconsin Registry for Alzheimer’s Prevention (WRAP), în care persoanele de vârstă mijlocie au fost supuși unei serii de teste psihologice și cognitive în mai multe momente de timp. Vârsta medie a participanților a fost de 54 de ani.

Cercetătorii au identificat 312 oameni din acest grup care aveau una sau mai multe operații făcute, unde s-a folosit anestezie totală și i-a comparat cu 652 de participanți care nu au fost operați. Echipa i-a exclus pe cei care au fost operați pe inimă sau pe creier, intervenții chirurgicale care pot afecta performanța cognitivă.

Citește continuarea în Descoperă!