Boala care afectează peste 300 de milioane de oameni din întreaga lume. Cum poate fi prevenită și tratată

Publicat: 21 08. 2017, 08:26

Depresia este una dintre cele mai răspândite boli ale mileniului trei, iar Organizația Mondială a Sănătății estimează că peste 300 de milioane de oameni de toate vârstele au fost afectați în 2015, ceea ce înseamnă o creștere de 18% în zece ani, aproape 800.000 de persoane se sinucid anual din această cauză (ref 2015), iar 15% dintre femei suferă de depresie la un anumit moment pe parcursul vieții.

De asemenea, depresia a fost declarată a treia cauză de dizabilitate la nivel global în 2014, iar până în 2020, specialiștii consideră ca va deveni principal cauză.

În multe țări, nu există nici un sprijin sau foarte puțin disponibil pentru persoanele cu tulburări de sănătate mintală. Chiar și în țările cu venituri mari, aproape 50% din persoanele cu depresie nu primesc tratament.

Cam una din 20 de persoane din lume suferă la un moment dat de depresie cu un nivel destul de mare de afectare.

Datele publicate în raportul WHO din februarie 2017, au constatat că tulburările de anxietate, care acoperă o serie de condiții, inclusiv tulburarea de stres post-traumatic și tulburarea obsesiv-compulsivă, au afectat mai mult de 260 de milioane de persoane, reprezentând mai mult de trei procente din populația globală.

Mulți oameni suferă de tulburări de anxietate și de depresie simultan, există o mare suprapunere între ele.

Citește cum apare depresia și cum poate fi prevenită în CSID!