Prima pagină » Sănătate » Câți MICI avem voie să mâncăm într-o zi, cel mult, potrivit doctorului Simona Carniciu

Câți MICI avem voie să mâncăm într-o zi, cel mult, potrivit doctorului Simona Carniciu

Câți MICI avem voie să mâncăm într-o zi, cel mult, potrivit doctorului Simona Carniciu

Pentru români, este de neconceput o zi de 1 Mai fără mici și bere. Sunt nelipsiți de la grătare, mai ales acum, la această dată, când se sărbătorește Ziua Internațională a Muncii.

Românii serbează 1 Mai la iarbă verde, cu grătar și băutură, muzică, distracție, între prieteni apropiați și rude.

Câți mici putem mânca într-o singură zi

Și, dacă aducem vorba de mici, trebuie spus că meniul complet pentru români include și cartofii prăjiți, nelipsiți de pe farfurii. Bineînțeles, pe grătar mai regăsim ceafă, cârnați, coaste, pulpe de pui și, nu mereu, câteva legume.

Mulți nu știu, însă, câți mici avem voie să mâncăm într-o zi. La această dilemă a găsit răspuns Simona Carniciu, medic specialist în nutriție și diabet. Ea atrage atenția asupra faptului că micii atât de îndrăgiți de români conțin o cantitate mare de sare.

„Marea problemă a micilor este cantitatea semnificativă de sare. Ideal ar fi să nu depăşim 4 mici pe zi”, spune medicul Simona Carniciu.

Potrivit recomandărilor Agenției de Sănătate Publică din Anglia (NHS), cantitatea de sare recomandată a fi consumată într-o zi este de 6 grame.

Ce recomandare are medicul Mihaela Bilic

Despre consumul săptămânal de carne a vorbit, în cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe”, și reputatul medic nutriționist Mihaela Bilic.

„Cantitatea corectă de carne ar trebui să fie de 500g/ săptămână, dacă ținem cont că o porție corectă are 150g și dimensiunea unui pachet de cărți de joc. Da, atât de micuță este! Ar trebui așa, într-un calcul grosier: în aceste 500g ne intră cam trei porții de carne pe săptămână, dar atenție, asta include și mezelurile, nu doar friptura. Trei porții de carne, două porții de pește și două zile în care să mâncăm proteine vegetale: fasole, mazăre, linte, năut și aș spune că suntem într-un echilibru din punct de vedere alimentar”a afirmat nutriționistul Mihaela Bilic.

CITEȘTE ȘI:

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Job-urile și inteligența artificială: De ce recrutările cu AI produc mai puține angajări
Digi24
EXCLUSIV Avertismentul lui Diaconescu, după ce serviciile secrete americane au dezvăluit planul lui Putin în Europa: „Rusia nu neagă”
Cancan.ro
Cutremur în lumea interlopă! Elvis Pian a fost eliberat din închisoare
Prosport.ro
Mădălina Ghenea, apariție de neratat. Imaginile care le-au tăiat respirația italienilor
Adevarul
De ce nu a construit România autostrăzi în anii ’90. Planul celor peste o mie de kilometri în primul deceniu după Ceaușescu
Mediafax
Prognoza ANM: Vreme schimbătoare de Crăciun și Anul Nou: încălzire temporară, urmată de răcire accentuată și ninsori
Click
O punte „tradițională” anulată de Guvern sparge vacanța românilor. Cum arată calendarul liberelor în 2026
Digi24
Prima reacție a Rusiei la dezvăluirile serviciilor secrete americane privind planul lui Putin de a ataca alte țări din Europa
Cancan.ro
Doliu în televiziunea din România! Un cunoscut prezentator TV a murit, după o carieră de 22 de ani
Ce se întâmplă doctore
Cum se menține în formă Ricky Martin, la 53 de ani! Zeul latino care sfidează timpul
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Fabrica din România care a produs 1 milion de anvelope în 2025. Este singura din lume cu zero emisii de CO2
Descopera.ro
Ceva s-a prăbușit pe Lună! Momentul a fost înregistrat
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Soțul tău are o amantă tânără! Îmi pare rău!
Descopera.ro
Erwin Schrödinger și „pisica” care a schimbat fizica: povestea unui laureat Nobel exilat de naziști