Coronavirusul din China | Bilanțul morților a ajuns la 170 / Noua Zeelandă va închiria un zbor pentru a își evacua cetățenii din Wuhan / Rusia va suspenda parțial legăturile feroviare cu China

Coronavirusul din China | Bilanțul morților a ajuns la 170 / Noua Zeelandă va închiria un zbor pentru a își evacua cetățenii din Wuhan / Rusia va suspenda parțial legăturile feroviare cu China
Publicat: 30/01/2020, 09:09

Sindicatele din Hong Kong amenință că vor intra în grevă pentru închiderea graniței cu China

Sindicatele din Hong Kong, care includ angajații spitalelor și din domeniul transportului feroviar, au amenințat că vor intra în grevă dacă Guvernul nu va închide granițele cu China pentru a opri răspândirea noului coronavirus, relatează site-ul agenției Reuters.

Citește continuarea…

Noua Zeelandă va închiria un zbor pentru a își evacua cetățenii din Wuhan

Noua Zeelandă a anunțat joi că urmează să închirieze un zbor pentru a își evacua toți cetățenii din Wuhan, orașul din China în care a fost depistat noul tip de coronavirus, relatează site-ul postului France 24.
Până acum a fost confirmat faptul că 53 de neo-zeelandezi se află în Wuhan, însă numărul real ar putea fi dublu.

„Noua Zeelandă va oferi locuri suplimentare pentru cetățenii australieni și cei din insulele din Pacific”, a informat ministrul de Externe Winston Peters, adăugând că zborul trebuie să fie mai întâi aprobat de China.

„Este o operațiune complexă, lucrăm pentru a îndeplini toate cererile necesare, dar încercăm să trimitem avionul cât mai repede”, a adăugat acesta.

Anunțul a fost făcut la o zi după ce premierul Jacinda Ardern a declarat că Guvernul său lucrează cu autoritățile de la Canberra pentru a ajuta la evacuarea neo-zeelandezilor și australienilor din Wuhan.

Rusia va suspenda parțial legăturile feroviare cu China din cauza epidemiei cu noul coronavirus.

Rusia a anunțat suspendarea legăturilor feroviare cu China, cu excepția rutelor Beijing-Moscova și Moscova-Beijing, începând de pe 31 ianuarie, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, relatează site-ul agenției Tass.
„Începând de joi noapte, suspendăm serviciul feroviar. Trenurile vor urma doar ruta Moscova-Beijing și Beijing-Moscova”, a anunțat vicepremierul Tatyana Golikova.

În prezent, rutele feroviare între Rusia și China leagă orașele Beijing și Moscova, Suifenhe și Grodekovo, precum și Chita și Manzhouli.

„În plus, am optat pentru extinderea închiderii frontierei, atât pentru pietoni, cât și pentru vehicule, în cinci regiuni ale Districtului Federal Orientul Îndepărtat, respectiv Regiunea Amur, Regiunea Autonomă Evreiască, regiunile Khabarovsk, Primorsky și Trans-Baikal”, a adăugat Golikova.

În ceea ce privește posibilitatea suspendării zborurilor între cele două țări, Rusia urmează ca în zilele următoare să analizeze această posibilitate, a adăugat vicepremierul.

„Vom recomanda universităților noastre să informeze studenții din China, care studiază la universitățile ruse, dar au plecat în China în vacanța de Anul Nou, că vacanța lor va fi prelungită până la 1 martie 2020”, a mai declarat Golikova.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piață în care se vindeau animale sălbatice din centrul orașului Wuhan, care vindea ilegal pește și apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în alte țări: Statele Unite, Arabia Saudită, Singapore, Thailanda, Nepal, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada. Până în acest moment nu s-a înregistrat niciun caz de infecție cu noul coronavirus în Rusia.

Știre inițială

Pe lângă cele 7.711 de cazuri confirmate mai există și alte 12.167 posibile cazuri, au precizat autoritățile chineze.

Bilanțul anterior, comunicat miercuri dimineață, indica 132 de decese și 5.974 de cazuri confirmate.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piață în care se vindeau fructe de mare din centrul orașului Wuhan, care vindea ilegal pește și apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în alte țări: Statele Unite, Arabia Saudită, Singapore, Thailanda, Nepal, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.

Noul coronavirus, depistat inițial în orașul Wuhan, este contagios și în perioada de incubație – înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

În contextul agravării epidemiei cu coronavirus, Ministerul Educației din China a anunțat la începutul săptămânii că va amâna începerea noului semestru școlar, pe termen nedeterminat.

De asemenea, autoritățile au decis duminică să prelungească cu trei zile vacanța de Anul Nou Lunar, care inițial trebuia să se încheie pe 30 ianuarie. Măsura are drept scop să limiteze fluxurile de populație și să țină sub control epidemia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului