Coronavirusul din China | Bilanțul morților a ajuns la 170 / Noua Zeelandă va închiria un zbor pentru a își evacua cetățenii din Wuhan / Rusia va suspenda parțial legăturile feroviare cu China

Redactor:
Mircea Olteanu
Coronavirusul din China | Bilanțul morților a ajuns la 170 / Noua Zeelandă va închiria un zbor pentru a își evacua cetățenii din Wuhan / Rusia va suspenda parțial legăturile feroviare cu China
Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat joi dimineață că 170 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte peste 1.700 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 7.711, informează site-ul agenției de știri Reuters.

Sindicatele din Hong Kong amenință că vor intra în grevă pentru închiderea graniței cu China

Sindicatele din Hong Kong, care includ angajații spitalelor și din domeniul transportului feroviar, au amenințat că vor intra în grevă dacă Guvernul nu va închide granițele cu China pentru a opri răspândirea noului coronavirus, relatează site-ul agenției Reuters.

Citește continuarea…

Noua Zeelandă va închiria un zbor pentru a își evacua cetățenii din Wuhan

Noua Zeelandă a anunțat joi că urmează să închirieze un zbor pentru a își evacua toți cetățenii din Wuhan, orașul din China în care a fost depistat noul tip de coronavirus, relatează site-ul postului France 24.
Până acum a fost confirmat faptul că 53 de neo-zeelandezi se află în Wuhan, însă numărul real ar putea fi dublu.

„Noua Zeelandă va oferi locuri suplimentare pentru cetățenii australieni și cei din insulele din Pacific”, a informat ministrul de Externe Winston Peters, adăugând că zborul trebuie să fie mai întâi aprobat de China.

„Este o operațiune complexă, lucrăm pentru a îndeplini toate cererile necesare, dar încercăm să trimitem avionul cât mai repede”, a adăugat acesta.

Anunțul a fost făcut la o zi după ce premierul Jacinda Ardern a declarat că Guvernul său lucrează cu autoritățile de la Canberra pentru a ajuta la evacuarea neo-zeelandezilor și australienilor din Wuhan.

Rusia va suspenda parțial legăturile feroviare cu China din cauza epidemiei cu noul coronavirus.

Rusia a anunțat suspendarea legăturilor feroviare cu China, cu excepția rutelor Beijing-Moscova și Moscova-Beijing, începând de pe 31 ianuarie, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, relatează site-ul agenției Tass.
„Începând de joi noapte, suspendăm serviciul feroviar. Trenurile vor urma doar ruta Moscova-Beijing și Beijing-Moscova”, a anunțat vicepremierul Tatyana Golikova.

În prezent, rutele feroviare între Rusia și China leagă orașele Beijing și Moscova, Suifenhe și Grodekovo, precum și Chita și Manzhouli.

„În plus, am optat pentru extinderea închiderii frontierei, atât pentru pietoni, cât și pentru vehicule, în cinci regiuni ale Districtului Federal Orientul Îndepărtat, respectiv Regiunea Amur, Regiunea Autonomă Evreiască, regiunile Khabarovsk, Primorsky și Trans-Baikal”, a adăugat Golikova.

În ceea ce privește posibilitatea suspendării zborurilor între cele două țări, Rusia urmează ca în zilele următoare să analizeze această posibilitate, a adăugat vicepremierul.

„Vom recomanda universităților noastre să informeze studenții din China, care studiază la universitățile ruse, dar au plecat în China în vacanța de Anul Nou, că vacanța lor va fi prelungită până la 1 martie 2020”, a mai declarat Golikova.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piață în care se vindeau animale sălbatice din centrul orașului Wuhan, care vindea ilegal pește și apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în alte țări: Statele Unite, Arabia Saudită, Singapore, Thailanda, Nepal, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada. Până în acest moment nu s-a înregistrat niciun caz de infecție cu noul coronavirus în Rusia.

Știre inițială

Pe lângă cele 7.711 de cazuri confirmate mai există și alte 12.167 posibile cazuri, au precizat autoritățile chineze.

Bilanțul anterior, comunicat miercuri dimineață, indica 132 de decese și 5.974 de cazuri confirmate.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piață în care se vindeau fructe de mare din centrul orașului Wuhan, care vindea ilegal pește și apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în alte țări: Statele Unite, Arabia Saudită, Singapore, Thailanda, Nepal, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.

Noul coronavirus, depistat inițial în orașul Wuhan, este contagios și în perioada de incubație – înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

În contextul agravării epidemiei cu coronavirus, Ministerul Educației din China a anunțat la începutul săptămânii că va amâna începerea noului semestru școlar, pe termen nedeterminat.

De asemenea, autoritățile au decis duminică să prelungească cu trei zile vacanța de Anul Nou Lunar, care inițial trebuia să se încheie pe 30 ianuarie. Măsura are drept scop să limiteze fluxurile de populație și să țină sub control epidemia.

 

 

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
Stare de RĂZBOI! E ALERTĂ. Panica domneşte pe străzi! Unde s-a anunţat în urmă cu...
FOTO. Sandra, soția lui Adrian Mutu, imagini răvășitoare într-un costum de baie minuscul! Cum arăta...
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Gigi Becali are o avere uriașă! Ce loc ocupă în topul celor mai bogați români...
O asistentă medicală din Vaslui a vrut să se trateze acasă de Covid-19. Când a...
Avertismentul directorului general al OMS: Lumea se află în pragul unui eşec moral catastrofal
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Norvegia anunță că nu există legătură între vaccinul Pfizer și decesele a 33 de bătrâni:...
Stare de RĂZBOI! E ALERTĂ. Panica domneşte pe străzi! Unde s-a anunţat în urmă cu...
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Ce trebuie să știe toți cei care stau la bloc. Scutiri de cheltuieli dacă se...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea șoc a momentului în România: Cunoscuta prezentatoare TV A MURIT
Spray-ul nazal care te protejează de COVID. Eficiența este de 95%
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul necunoscut al României. Cum a ajuns de la vânzarea de îngheţată în anii '90...
SURPRIZĂ TOTALĂ PENTRU UN GROPAR DINTR-UN CIMITIR DIN ORADEA. CE A GĂSIT ÎN TIMP CE...
Inchide