Dacă celulele creierului mor, trebuie să faci 4 lucruri obligatorii. Sexul e unul dintre ele

Publicat: 02 05. 2017, 07:47
Actualizat: 01 10. 2018, 17:26

Restricția caloriilor

Dacă ai grijă ce mănânci și respecți orele de masă, vei avea o talie subțirică, dar și multe alte beneficii. Restricționarea caloriilor poate fi un răspuns la stresul din organism. Chiar dacă asta ți se poate părea un lucru rău, în realitate acest proces stimulează apariția de noi celule în creier. Totuși, nu exagerați. Caloriile trebuie să fie restricționate cu numai 20-30% pentru a profita de aceste beneficii.

Ceaiul verde și coacăzele

Dacă nu te încântă ideea de a renunța la anumite plăceri culinare, bea ceai verde. Un studiu din 2012 a relevat că consumul de ceai verde poate avea un efect similar.  „Ceaiul verde conține un antioxidant care ajută la îmbunătățirea funcției cognitive prin generarea unor celule noi în creier””, a spus profesorul Yun Bai. Acest lucru ne ajută să înțelegem potențialul ceaiului verde în combaterea bolilor degenerative și a pierderilor de memorie „, a adăugat Bai.

Coacăzele

Un alt mod ușor de a obține celule noi poate fi consumul de afine. Un raport din 2008 a demonstrat că antioxidanții din aceste fructe duc la schimbări în fluxul sangvin al creierului, ceea ce ajută nu numai la protejarea celulelor, ci și la formarea altora noi.

Sexul (și alte exerciții fizice)

Am păstrat lucrul care ne poate ajuta cel mai mult pentru sfârșit, și nu este o greșeală. Un studiu publicat în revista online PLOS din 2010 releva că experiența sexuală ajută la creșterea celulelor creierului în hipocâmp. Acesta este asociat în principal cu memoria și reglarea emoției, așa încât un ajutor în plus este de apreciat.

Sexul poate fi cel mai distractiv mod de a înlocui celulele creierului, dar nu este singurul. De asemenea, alergarea ajută la reconstruirea celulelor creierului, notează Daily Health Health. Acest lucru poate fi util în special persoanelor în vârstă, pentru că exercițiile moderate ajută la îmbunătățirea funcției cognitive a persoanelor diagnosticate cu demență. Un studiu din 2014 a constatat, de asemenea, că indivizii care au o viață activă riscă mai puțin să dezvolte demență atunci când îmbătrânesc.