MedLife intenționează să construiască, în 5 ani, un parc medical cu 8 clădiri și 1.000 de paturi

MedLife intenționează să construiască, în 5 ani, un parc medical cu 8 clădiri și 1.000 de paturi
Publicat: 29/01/2020, 10:23

Totodată, compania a achiziționat și un număr de clădiri în suprafața construită de 5.000 metri pătrați, concomitent cu închirierea unei suprafețe adiacente de teren de 2.500 metri pătrați, respectiv clădiri construite de 2.000 metri pătrați.

„Suprafețele sunt adiacente la rândul lor cu spitalul MedLife Memorial situat în zona centru-nord a Capitalei, pe Calea Griviței. Proiectul se va desfășura în 2 etape. În prima etapă, MedLife Medical Park va dispune de o suprafață construită totală de 19.000 mp ce va fi dată în exploatare în următoarele 18-24 de luni. În a doua etapă, în termen de 3-5 ani, compania își propune să construiască Institutul Oncologic MedLife, urmând ca întregul proiect, MedLife Medical Park, să ajungă la o suprafață construită totală de aproximativ 50.000 mp”, spune compania într-un comunicat.

Potrivit reprezentanților MedLife, suprafețele de teren și PUZ-ul zonei permit construcția unor suprafețe de aproape trei ori mai mari de clădiri, dar compania dorește să aibă spații verzi numeroase între clădirile cu diferite funcțiuni, respectiv între ambulatorii și spitale, pacienți cronici și acuti, adulți și copii.

Prima etapa va avea o durată de 18-24 luni și implică dezvoltarea unei noi hyperclinici și a unui centru de radioterapie de ultimă generație.

„Concomitent, se va extinde spitalul MedLife Memorial, și va fi relocat și extins Centrul de fertilizare în vitro. Adițional, compania are în plan inaugurarea unui centru de cercetare și pregătire medicală. LifeScience va fi primul centru privat de cercetare dedicat exclusiv pentru pregătire și inovație în domeniul medicinei”, mai spune compania.

Prima fază a proiectului va fi finanțată în proporție majoritară din surse proprii, provenite din cashflow-ul companiei. MedLife arată că în prezent se lucrează la studiul de fezabiltate pentru Institutul Oncologic MedLife urmând ca modul de finanțare, prin credite, emitere de acțiuni, bonduri sau o combinație a acestora, să fie decis în funcție de discuțiile cu acționarii și instituțiile finaciare partenere ale companiei.

MedLife a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri, consolidată la nivel de grup, în valoare de 804 milioane de lei, în creștere cu 29% față de 2017.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase