Pâinea prăjită în mod incorect poate cauza CANCER, susține un profesor de gastronomie

Publicat: 10 04. 2024, 20:24
Actualizat: 10 04. 2024, 20:30
Pâinea prăjită poate provoca cancer dacă nu este preparată corespunzător. Sursa Foto: Shutterstock

Pâinea prăjită în mod incorect poate provoca cancer, declară un profesor de gastronomie. 

Aceasta poate deveni cancerigenă în urma unui proces care o face mai gustoasă, dar și nocivă pentru sănătate. Profesorul spune că același principiu e valabil și în cazul cartofilor.

Pâinea prăjită – când poate fi cancerigenă?

Dan C. Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare la USAMV Cluj-Napoca, vorbește despre procesul de prăjirea pâinii.

„Acrilamida reprezintă o substanță chimică cancerigenă ce se formează în procesul de gătire la temperaturi ridicate a alimentelor bogate în amidon, cum ar fi pâinea și cartofii, atunci când acestea încep să capete o culoare maro închis”.

Profesorul recomandă ca pâinea prăjită să fie consumată numai când are o nuanță mai deschisă. Regula este valabilă și pentru cartofi.

Citește și: Un bărbat susține că a găsit un compartiment „ascuns” în prăjitorul de pâine și este sigur că alții nu știu despre el