Temperatura ideală pe care trebuie să o ai în casă pentru a preveni apariția MUCEGAIULUI și a condensului

Publicat: 09 04. 2024, 13:54
FOTO - Caracter ilustrativ

Pe măsură ce vremea se încălzește și vara se apropie, gospodinele trebuie să fie atente, pentru ca locuința lor să nu fie invadată de condens sau de mucegai. De aceea, ele trebuie să țină cont de faptul că există o temperatură optimă pe care trebuie să o aibă în casă. 

Mucegaiul și condensul sunt foarte nocive pentru sănătate, de aceea trebuie să fiți foarte precaut.

Serviciul Național de Sănătate în UK (NHS) NHS avertizează că inhalarea sau atingerea sporilor de mucegai ar putea declanșa reacții alergice sau chiar poate provoca probleme de sănătate mai grave, cum ar fi bronșita și atacurile de astm.

Multă lume crede că, odată ce vremea rece a trecut, pericolul a trecut. În realitate, însă, căldura poate „ajuta” la formarea mucegaiului, conform The Sun.

„Ați putea lua în considerare achiziția unui dezumidificator”

„The Energy Saving Trust recomandă ca oamenii cu sănătate bună să-și aibă în locuință o temperatură cuprinsă între 18 și 21 de grade Celsius.

Dacă întâmpinați probleme cu condensul și mucegaiul cauzat de acesta, ați putea lua în considerare un dezumidificator.

Acesta elimină apa din aerul din casa ta și reduce condensul.

Sunt utile și dacă vă uscați hainele în interior pe radiatoare sau pe grătare de rufe, deoarece acest lucru face ca umezeala din hainele umede să fie eliberată în casa dumneavoastră”, a spus Ben Gallizzi, expert în energie la Uswitch, citat de publicația britanică menționată.

Baia ar trebui menținută la o temperatură mai ridicată față de restul camerelor

Camerele care tind să fie mai reci sau mai umede, cum ar fi baia, ar trebui menținute puțin mai calde decât restul încăperilor din locuință.

„Deschiderea ferestrelor pentru câteva ore va ajuta, de asemenea. Acest lucru se face mult mai ușor acum că vremea se încălzește încet. Dacă gătiți pe plită, nu uitați să porniți hota, deoarece acest lucru va ajuta la prevenirea formării umidității din abur”, a adăugat expertul în energie.