Un mit despre consumul de ouă, demontat. Ce s-a descoperit în legătură cu acest aliment

Publicat: 11 05. 2018, 19:40

Publicată în Jurnalul American de Nutriție Clinică, cercetarea se extinde pe un studiu anterior care a găsit rezultate similare pe o perioadă de trei luni și a fost făcută de Dr. Nick Fuller.

În cadrul studiului inițial, participanții și-au propus să-și mențină greutatea în timp ce țineau o dietă cu conținut mare de ouă  (12 ouă pe săptămână) sau una cu conținut scăzut de ouă (mai puțin de două ouă pe săptămână). La finalul celor trei luni s-a ajuns la concluzia că nu există nicio diferență în markerii riscului cardiovascular identificați.

Aceiași participanți s-au angajat apoi în astfel de diete pentru o perioadă suplimentară de trei luni, continuând consumul ridicat sau scăzut de ouă. Pentru încă șase luni – până la 12 luni în total – participanții au fost urmăriți de cercetători și au continuat aportul ridicat sau scăzut de ouă.

În toate etapele, ambele grupuri nu au prezentat modificări în markerii de risc cardiovascular și au obținut o scădere echivalentă a greutății – indiferent de nivelul consumului de ouă, a explicat dr. Fuller.

CITEȘTE CONTINUAREA PE CSID!