Madonna înjură și spune că a fost cenzurată după ce concertul său de la Londra a fost întrerupt

Madonna înjură și spune că a fost cenzurată după ce concertul său de la Londra a fost întrerupt
Publicat: 07/02/2020, 13:25
Actualizat: 24/06/2020, 14:43

O comună din județul Galați va fi prima din țară care va organiza o licitație pentru propria rețea de gaz. Lucrările vor fi suportate în proporție de 90 la sută de Primăria Șendreni, iar restul sumei va fi asigurată de compania care distribuie gazele.

Acest lucru a devenit posibil după ce în urmă cu 2 ani a apărut o lege care permite primăriilor să organizeze propriile licitații pentru realizarea sistemului de distribuție a gazelor.

Până în 2018, doar Ministerul Energiei avea dreptul să organizeze astfel de licitații, iar comuna Șendreni devine prima din țară care încearcă să-și construiască propria rețea de gaze.

Un document în acest sens a fost semnat de primărie și distribuitorul de gaz, la Ministerul Energiei.

„Acest contract este primul din România semnat în baza legii 167/2018. (…) Contractul semnat de primarul comunei Șendreni, are o valoare totală de 7.693.779 lei (fără TVA), din care partea suportată de compania de gaz este în valoare de 724.002 lei, iar partea susținută de comuna Șendreni este în valoare de 6.969.777 lei”, a anunțat, pe Facebook, senatorul gălățean George Stângă.

Primarul comunei Șendreni spune că în cel mult trei ani locuitorii vor fi racordați la rețeaua de gaz.

„Noi organizăm licitație. Doar companiile autorizate pot exploata rețelele de gaze, noi avem o înțelegere cu compania de distribuție care a făcut calcule și a stabilit că poate susține între 9 și 10% din valoarea totală a lucrării. De restul finanțării ne ocupăm noi, vom încerca toate variantele, bani proprii, fonduri europene sau fonduri guvernamentale. Conform studiului făcut de proiectant, lucrarea va ține cel mult trei ani. Eu sper ca mult mai repede comuna să aibă gaze”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, primarul comunei Șendreni, Paul Cristea.

Comuna Șendreni are peste 5.000 de locuitori și se află la doar cinci kilometri distanță de orașul Galați.

Foto: Madonna / Facebook