Cine este tânărul rom abandonat la orfelinat și care a absolvit UMF Cluj. Legătura cu un fost prim-ministru al României

Publicat: 12 10. 2023, 21:45
Cine este tânărul rom abandonat la orfelinat și care a absolvit UMF Cluj / Sursa FOTO: cluj24.ro

Ponta. Călin Alexandru Ponta. Este rom și a crescut la casa de copii, fiind abandonat de părinții săi. Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, din Cluj-Napoca, reprezintă un model de urmat pentru orice adolescent și tânăr din România.

Iar legătura sa cu Victor Ponta, fostul prim-ministru al României, e dată doar de nume. O simplă coincidență și nimic mai mult, spune Călin Ponta.

„Am locuit într-o casă de copii din Zalău”

Tânărul absolvent de Medicină, care cu mândrie recunoaște că și-a văzut visul cu ochii când a terminat facultatea, s-a născut în urmă cu 31 ani, la Șimleu Silvaniei, în județul Sălaj.

Părinții, de etnie româ, l-au abandonat la un orfelinat, iar el a crescut prin centrele de plasament.

Dar, viața grea și chinurile îndurate nu l-au dărâmat, dimpotrivă, l-au făcut mai puternic. Azi, stă drept în fața oricui și vorbește despre orice, dar, mai ales cu mare pasiune, despre meseria pe care o adoră, asistent medical. După absolvirea UMF, Călin a ajuns să lucreze la Institutul Oncologic „Ion Chiricuță”, din Cluj-Napoca.

Am locuit într-o casă de copii din Zalău, după care la una din Jibou. Am terminat 8 clase, după care am urmat o școală profesională în domeniul construcțiilor. Mi-am dorit să continui școala și am terminat și liceul, rută progresivă, și nu m-am lăsat până nu am absolvit 13 clase, în Zalău”, a povestit Călin Ponta pentru Cluj24.

În 2014 a luat Bacalaureatul, iar apoi a absolvit post-liceala, pentru ca ulterior să intre la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, pe locurile speciale pentru romi.

Am dat tot ce am putut la examen, nu a fost ușor. Am urmărit rezultatele până la ora 23, pe site-ul UMF. Nu m-am găsit nici la buget, nici la taxă, nici la cei respinși, până când am văzut că am fost admis pe lista specială, am candidat singur pe două locuri.

Am intrat cu media 6,64 la Facultatea de Medicină, specialitatea Asistentă Medicală Generală. M-am bucurat că mi s-a îndeplinit visul de a deveni student”, își amintește cu plăcere Călin de emoțiile trecute.

În primul an de facultate, a avut o singură restanță, dar a fost destul cât să-l ambiționeze și mai tare, din anul 2 depășind cu brio toate examenele.