Femeia care plânge lacrimi de sânge: Ce tratament i-au administrat medicii

Publicat: 23 03. 2021, 17:41
Actualizat: 23 03. 2021, 17:42
Femeia care plânge lacrimi de sânge: Ce tratament i-au administrat medicii / Sursă FOTO: BMJ

O femeie în vârstă de 25 de ani plângea lacrimi de sânge în perioada de menstruație. Medicii au reușit să îi pună un diagnostic și să îi administreze un tratament.

Medicii au precizat că afecțiunea rară este cunoscută sub numele de hemolacrie și provoacă lacrimi care sunt parțial compuse din sânge. De asemenea, femeia suferea și de sângerări nazale.

Printre cauzele frecvente ale hemolacriei se regesc inflamația, traumele, leziunile, tulburările vasculare și hipertensiunea. Lacrimile par a fi în totalitate, dar în majoritatea cazurilor sunt lacrimi normale, colorate cu o cantitate mică de sânge.

Femeia care plânge lacrimi de sânge

Cu toate acestea, acesta nu este primul caz al unei astfel de persoane. Și un bărbat de 52 de ani a rămas îngrozit când a început să plângă lacrimi de sânge. Medicii l-au diagnosticat pe bărbat, despre care se crede că provine din Italia, ca suferind de o afecțiune rară cunoscută sub numele de hemolacrie.

Un raport din British Medical Journal (BMJ) a mai afirmat că tânăra a suferit sângerări nazale în timpul menstruației.

În două luni de zile, femeia a fost de două ori la spital. De ambele dăți era în perioada menstruală. Experții au precizat că este posibil ca lacrimile să fi fost cauzate de două afecțiuni, hemolacria și menstruația secundară – care este sângerare variabilă în afara uterului. Menstruația variabilă poate provoca sângerări din mai multe zone ale corpului, inclusiv intestinel, urechil, nas, plămâni și mameloane, precum și la nivelul pielii.

„Acesta este un caz clinic rar și neobișnuit. Mai multe cercetări ar fi necesare pentru a înțelege exact ce a cauzat lacrimile de sânge ale femeii și pentru a determina modul în care o astfel de afecțiune ar putea fi gestionată eficient pe termen lung”, au scris medicii în British Medical Journal.

Aceștia au adăugat că femeia a fost bine și nu era rănită atunci când s-a prezentat la spital cu această afecțiune.

Problemele oculare pot fi frecvente în timpul modificărilor hormonale. De exemplu, grosimea corneei se poate modifica. Fenomenul apare uneori și în cazul femeilor gravide.

Medicii i-au prescris femeii contraceptive orale. După trei luni de tratament, femeia nu a mai avut lacrimi de sânge și sângerări nazale.