Primăria Sectorului 4 a dat peste cap programul SEAP! Suma incredibilă pusă la bătaie pentru proiecte de Daniel Băluță!

Publicat: 09 03. 2021, 11:54
Actualizat: 09 03. 2021, 11:58
Primăria Sectorului 4 a dat peste cap programul SEAP! Suma incredibilă pusă la bătaie pentru proiecte de Daniel Băluță! / Sursa FOTO: https://ps4.ro

Primăria Sectorului 4 a dat peste cap programul SEAP! Instituția condusă de edilul Daniel Băluță, aflat la al doilea mandat, a lansat în SEAP proceduri de achiziție de peste un miliard de euro! PS4 pregătește o serie de proiecte de regenerare urbană, conform unui comunicat de presă.

Daniel Băluță a câștigat fără emoții un nou mandat în fruntea Primăriei Sectorului 4, iar acum își propune să demareze o parte din proiectele promise în campania electorală.

Primăria Sectorului 4 a dat peste cap programul SEAP! Ce modernizări vor avea loc

Realizarea proiectelor va fi încredinţată prin procedura acordului cadru unui număr maxim de 20 de firme. Primăria Sectorului 4 își propune să modernizeze 10 zone care necesită intervenţii de tipul amenajărilor de spaţii publice şi de recreere în aer liber, reabilitarea zonelor de circulaţie pietonală/ rutieră, modernizarea curţilor școlilor etc. Autoritățile locale susțin că proiectele vor accelera procesul de recuperare a decalajului de dezvoltare pe care S4 o înregistrează faţă de zona de nord a Capitalei.

Pentru finanţarea proiectelor a fost depusă la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene „Fişa pentru reforme şi investiţii”, necesară în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Investiții de 500 milioane euro în derulare în Sectorul 4

La nivelul Sectorului 4 sunt derulate şi alte investiţii, cu o valoare de aproximativ 500 de milioane de euro. Acestea presupun reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, modernizarea şi reabilitarea unităţilor de învăţământ (şcoli, grădiniţe, creşe). De asemenea, sunt şi lucrări de extindere şi desfiinţare parţială a construcţiilor din Ansamblul Piaţa Agroalimentară Berceni-Sudului. Finanţarea acestora este asigurată atât de la bugetul local, împrumuturi de la instituţii financiare, precum şi din fonduri europene nerambursabile.

„Respectăm mandatul pe care oamenii ni l-au încredinţat. Căutăm permanent soluţii pentru a rezolva problemele cu care aceştia se confruntă în viaţa de zi cu zi”, precizează Daniel Băluță.

„Am arătat că ştim să folosim corect finanţările europene în proiecte precum punerea în siguranţă a şcolilor şi grădiniţelor, a reabilitării termice a blocurilor, a creării de noi spaţii verzi sau a adaptării şi modernizării infrastructurii rutiere. Invit operatorii economici să participe cu încredere şi cu responsabilitate la procedurile de achiziţie”, a declarat Daniel Băluţă.

Ce este proiectul „Pactul verde european”

Proiectul „Pactul verde european” (sau „Green Deal”) aparține Uniunii Europene. El reprezintă un set de iniţiative şi politici prin care C.E. şi-a propus să transforme Europa în primul continent neutru din punct de vedere al climei şi poluării. Toate astea, până în anul 2050.

Totodată, „Green Deal” este cel mai ambiţios proiect al UE din punct de vedere al bugetului alocat. Suma totală se ridică la 1.000 de miliarde de euro! Vorbim despre un concept menit să găsească cele mai bune soluţii pentru un trai mai bun după pandemia Covid-19.