Un fost arbitru din Liga 1, actual observator FRF, a murit într-un accident auto pe Valea Oltului

Publicat: 02 06. 2022, 22:15
Foto cu caracter ilustrativ

Laszlo Sajtos (60 de ani), fostul arbitru în Liga 1 de fotbal și actual observator al Federației Române de Fotbal (FRF), a murit joi dimineață, într-un accident rutier petrecut pe Valea Oltului.

Din primele informații, un microbuz ar fi intrat frontal în autoturismul acestuia. Presa locală scrie că medicii au încercat, în zadar, să-i salveze viața fostul cavaler al fluierului.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea, la locul accidentului s-au deplasat o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare si și o ambulanță SMURD, alături de mai multe autospeciale aparținând Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea, Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vâlcea și de la Secția Drumuri Naționale Vâlcea.

„Persoana încarcerată a fost extrasă de către echipajele ISU în urma operațiunilor de descarcerare specifice și predată echipajelor medicale, în stare de inconștiență, iar șoferul autoutilitarei a fost transportat la CPU Brezoi de către echipajul SMURD. Manevrele de resuscitare executate șoferului autoturismului, la locul evenimentului, au fost fără succes, fiind declarat decesul acestuia”, au mai transmis oficialii ISU Vâlcea, citați de Prosport.

Laszlo Sajtos / FOTO – Prosport

Cine a fost Laszlo Sajtos

Născut la 12 martie 1962, în Sibiu, Laszlo Sajtos a fost un arbitru din prima divizie, unde a condus 28 de partide. Prima a fost pe 20 aprilie 1996, Poli Iaşi – Farul (1-2), ultima, pe 14 noiembrie 1999, Ceahlăul – Petrolul (2-0).

S-a retras din arbitraj după ce a avut unele probleme cu justiţia în calitatea sa de şef al Autorităţii Rutiere Române (ARR), filiala Sibiu.

După ce s-a retras din activitatea competiţională, a devenit observator, iar în mandatul de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) al concitadinului său Aron Huzu a fost şi membru al Comisiei Centrale de Arbitri.

În anul 2008, Laszlo Sajtos a candidat din partea Partidului Național Liberal (PNL) pentru Parlamentul României, dar nu a avut succes.