A murit una dintre cele mai cunoscute tenismene din lume

Publicat: 19 01. 2013, 14:05
Actualizat: 29 07. 2014, 19:59

Fosta tenismenă americană Gertrude Moran, poreclită „Gussie”, a murit în această săptămână, la 89 de ani, scrie Daily Mail.

„Gussie”, care a uimit în 1949, când a apărut la Wimbledon într-o fustă foarte scurtă, a murit miercuri, în apartamentul ei din New York, din cauza unui cancer la colon.

Daily Mail scrie că Moran, finalistă la dublu la Wimbledon și semifinalistă la US Open, a luptat toată cariera pentru a scăpa de porecla „Gorgeous Gussie” (Superba Gussie), primită de la presa britanică după apariția sa de la Wimbledon.

 

sursa foto Daily Mail

„Gertrude Moran era un fel de Anna Kournikova, era frumoasă, avea un corp superb. Dar, mai presus de orice, Moran era o jucătoare bună”, declara în 2002 fostul tenismen Jack Kramer.

De altfel, Moran a declarat în urmă cu ceva vreme că le apreciază pe Anna Kournikova, Maria Șarapova ori surorile Williams pentru că nu le e rușine să-și arate corpul pe terenul de tenis.

După ce s-a retras din circuitul profesionist, Moran s-a alăturat unui ONG de sprijinire a soldaților americani și a familiilor acestora, iar apoi a realizat mai multe talk-show-uri la o televiziune din New York.

Moran a fost căsătorită de trei ori, însă unul dintre mariaje a fost anulat, iar celelalte două s-au terminat cu divorțuri. Fosta tenismenă nu a avut copii. Fosta tenismenă va fi incinerată, iar rămășițele sale vor fi aruncate în ocean.