Antrenor de top, adus la naționala de rugby lângă Andy Robinson! A fost în staff-ul Franței timp de 11 ani

Publicat: 29 10. 2022, 18:38

Unul dintre cei mai apreciaţi antrenori de apărare din lume, britanicul David Ellis (65 ani), se alătură staff-ului primei reprezentative de rugby.

Naţionala de rugby a României va lucra cu un nou om lângă selecționerul Andy Robinson, care va ajuta echipa în pregătirea pentru Cupa Mondială din Franţa din 2023.

Staff-ul tehnic al echipei naţionale este format din Andy Robinson, antrenor principal, Stevie Scott – antrenor înaintare şi Sosene Anesi – antrenor treisferturi.

România va disputa în luna noiembrie trei meciuri test World Rugby, cu Chile pe 5 noiembrie (ora 13:00), cu Uruguay pe 13 noiembrie (ora 13:30) şi cu Samoa pe 19 noiembrie (ora 16:45). Toate partidele au loc pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf.

David Ellis, adus la naționala de rugby lângă Andy Robinson! A fost în staff-ul Franței timp de 11 ani

Cu peste 25 de ani de experienţă de antrenorat la nivel înalt, David Ellis a fost antrenor de apărare al Franţei 11 ani, perioadă în care a cucerit de cinci ori Turneul celor 6 Naţiuni, de trei ori reuşind Grand Slam-ul, ajutând echipa în memorabila victorie în faţa Noii Zeelande, în sferturile Cupei Mondiale 2007, ca apoi să dispute finala Cupei Mondiale, în 2011, pierdută cu All Blacks, 8-7.

A mai colaborat, tot la nivel internaţional cu All Blacks şi echipa de rugby 7s a Statelor Unite ale Americii în 2005 şi Tonga (2012-2014). La nivel de cluburi a lucrat în Franţa cu Racing Club, Bordeaux, Castres, Brive şi Lyon şi în Premiership cu Gloucester şi London Irish, scrie Rugby Romania.

“Sunt încântat că Dave a acceptat să ni se alăture ca antrenor de apărare. Are cunoştinţe extraordinare ca antrenor şi a avut rezultate foarte bune cu toate echipele cu care a lucrat.

Am fost adversari de foarte multe ori cu echipele care pe care le-am antrenat fiecare astfel că va fi foarte bine ca măcar o dată să fim de aceeaşi parte”, a declarat Andy Robinson, antrenorul principal al Stejarilor.