Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Mesajul brazilienilor care nu merg pe stadion la Cupa Mondială. 68 de arestați și 37 de răniți în protestele anti-FIFA

Publicat: 16 06. 2014, 17:57
Actualizat: 04 09. 2019, 16:47

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Revolution-news.com publică mai multe fotografii cu protestatarii și bannerele acestora, dar și cu cei răniți în violențe. Printre aceștia, se numără un chilian care a fost împușcat de polițiștii brazilieni cu gloanțe de cauciuc. Jurnaliștii brazilieni scriu că polițiștii au tras și cu arme letale. Iată mai jos imagini video cu autoritățile atacând protestatarii, înainte de meciul Argentina – Bosnia:

În solidaritate cu protestatarii din Brazilia, activiștii din Elveția au atacat sediul FIFA:

Revolution-news.com scrie că încă din prima zi a Cupei Mondiale, 47 de oameni au fost arestați și 37 răniți în urma protestelor, polițiștii agresând inclusiv un copil de 9 ani.

De altfel, ambasada SUA din Brazilia și-a avertizat deja cetățenii că există posibilitatea unor demonstrații și atacuri.

Iată mai jos imagini și cu protestele din Porto Alegre:

În Belo Horizonte, manifestanții au răsturnat o mașină a poliției.

În total, au loc proteste în 21 de orașe ale Braziliei, mai multe chiar decât cele în care se organizează Cupa Mondială. Totuși, revolution-news.com precizează că majoritatea protestelor au avut loc înainte de începerea Cupei Mondiale.