Carlos Viver, demis de la Rapid! Vine Kim Rasmussen

Publicat: 03 03. 2023, 12:46

Spaniolul Carlos Viver nu va mai antrena echipa de handbal feminin Rapid după o perioadă în care a fost contestat puternic de fani, deși rezultatele din grupele Champions League au fost peste așteptări.

Locul 3 din campionat, după CSM București și Gloria Bistrița, dă mari bătăi de cap giuleștenilor care ar putea rata ediția următoare a Ligii Campionilor.

ProSport a scris de acum o săptămână că spaniolul Viver a semnat cu naționala Angolei, refuzând oferta celor de la Corona Brașov.

Înlocuitorul lui Viver va fi danezul Kim Rasmussen care reface cuplul cu Bogdan Vasiliu, amândoi fiind artizanii câștigării Champions League în 2016 cu CSM București.

Carlos Viver, demis de la Rapid! Vine Kim Rasmussen

Rapid a emis vineri dimineața un comunicat de presă în care anunță despărțirea de spaniolul Carlos Viver.

„Sportul este frumos și pentru că de multe ori creează povești. Astăzi se încheie una dintre poveștile sportului. O poveste a handbalului rapidist.

O poveste frumoasă, începută în noiembrie 2020. Atunci, Carlos Viver, proaspăt vicecampion mondial cu naționala Spaniei, a ajuns la Rapid cu gânduri îndrăznețe, deși obiectivul de moment era doar menținerea în Liga Florilor

În primul sezon nu numai că echipa nu a retrogradat, dar a și încheiat competiția internă pe locul 6, foarte aproape de o nesperată calificare într-o cupă europeană. Cu toții speram ca sezonul următor să ducă, după aproape două decenii, handbalul rapidist într-o competiție europeană. Obiectivul oficial (locurile 1-4) părea unul îndrăzneț, dar realizabil.

Carlos Viver a reusit să valorifice energia întregii suflări vișinii

Sub comanda lui Carlos, fetele noastre au uluit însă handbalul românesc și au produs minunea; Rapid – campioană națională, după o luptă epuizantă dusă până în ultima etapă.

Ce a urmat…ceva de poveste.

Grupele Ligii Campionilor, cu partide împotriva unora dintre cele mai puternice formații din handbalul mondial. Rapid a impresionat Europa handbalistică, nu doar prin cea mai frumoasă atmosferă din competiție, ci și prin rezultatele senzaționale

Timp de doi ani și jumătate Carlos Viver a reusit să valorifice energia întregii suflări vișinii, răsplătind încrederea clubului prin performanțe sportive deosebite. Pentru toate aceste performanțe, dar mai ales pentru povestea pe care am scris-o împreună, astăzi îți spunem „Gracias, senor Carlos! Îți mulțumim!”

Clubul CS Rapid și Carlos Viver au decis de comun acord încetarea colaborării; rămânem însă recunoscători unii altora pentru drumul parcurs împreună!”, susțin cei de la Rapid.