Cel mai bun prieten al lui Schumacher face dezvăluiri incredibile: „Am urmărit amândoi curse de Formula Unu. Comunică foarte greu…” / Neurochirurg: „Schumacher este foarte schimbat”

Publicat: 21 01. 2020, 12:43

Chiar dacă Schumi a ieșit din comă, neurochirurgul Nicola Acciar susține că „este foarte diferit” de omul pe care fanii îl știau.

„Trebuie să ne imaginăm o persoană foarte diferită de cea de pe circuit, cu o structură organică, musculară și osoară foarte diferite, deteriorate”, a declarat Acciari pentru publicația Contro Copertina.

„Toate sunt un rezultat al traumelor cerebrale pe care le-a suferit”.

Acciari, care lucrează la un spital din Bologna, nu îl tratează pe superstarul sportului cu motor.

Anul trecut, fostul șef al lui Schumi de la Ferrari a dezvăluit că sportivul se se află în curs de recuperare fizică și chiar urmărește curse de Formula 1 la televizor.

„Am văzut o cursă alături de Schumacher!”

Jean Todt, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Schumacher, a declarat că a vizionat curse de F1 alături de Schumacher, care beneficiază de cea mai bună îngrijire la domiciliu.

Todt a recunoscut însă că incapacitatea asului F1 de a comunica l-a întristat, dar Schumi se află pe drumul cel bun al recuperării.

„Faptul că nu mai comunicăm atât de bine nu înseamnă că s-a schimbat ceva. El continuă să lupte. Și familia lui la fel”, a spus Todt.

Fostul campion mondial de F1 a împlinit 51 de ani în data de 3 ianuarie, dar nimeni nu l-a mai văzut în public de la accidentul de schi din 2013. Medicii din spitalul Grenoble i-au îndepărtat cheagurile de sânge, dar altele au rămas neatinse, deoarece eliminarea lor ar fi afectat iremediabil creierul lui Schumacher.

Todt a mai spus că problema sănătății lui Schumi este „una foarte privată”.