CFR Cluj și-a egalat recordul de goluri marcate într-un meci din Liga I

Publicat: 08 10. 2013, 11:52
Actualizat: 01 02. 2019, 01:33

CFR Cluj a mai înscris atâtea goluri în partida cu Oțelul Reșița, scor 7-0, disputată la 7 septembrie 1947. Ultima dată când s-a înregistrat scorul de 7-2 în Liga I a fost la întâlnirea Dinamo București – Universitatea Cluj, în 24 noiembrie 1990.

Antrenorul echipei Petrolul Ploiești, Cosmin Contra, a suferit a doua înfrângere în Liga I ca tehnician, în partida cu Gaz Metan Mediaș, scor 0-1. Primul eșec a fost tot într-un meci cu Gaz Metan. În plus, eșecul de duminică a oprit la 26 de partide cea mai lungă perioadă de invincibilitate în campionat din istoria echipei ploieștene.

Cifre rotunde privind numărul de meciuri în Liga I pentru patru jucători: al 150-lea pentru Temwanjera (FC Vaslui), fiind al treilea străin care atinge această bornă, și al 50-lea pentru Sergiu Buș (Corona Brașov), Mustivar (Petrolul Ploiești) și Scutaru (ACS Poli Timișoara).

Atacanții echipei FC Brașov, Mugurel Buga și Romeo Surdu, au înscris golurile 80 și, respectiv 60 în Liga I în victoria cu FC Viitorul, scor 4-0.

Jucătorii Gabionetta (CFR Cluj), Valentin Crețu (Concordia Chiajna), Thicot (Dinamo București) și Henrique (Oțelul Galați) au marcat primele lor goluri în Liga I.

Fotbaliștii Yoda (Astra Giurgiu), Cooper, Sevillano (ambii Oțelul Galați) și Pogacsics (Săgeata Năvodari) au debutat în Liga I. Jucătorul Armando Cooper a devenit primul panamez din fotbalul românesc și, totodată, al 11-lea provenit dintr-o țară aflată în zona CONCACAF.

Debut pe prima scenă și pentru antrenorul formației Universitatea Cluj, Gheorghe Barbu.

Arbitrul Cristian Nica s-a aflat la meciul 300 în Liga I, fiind al doilea asistent care atinge această cifră (după Adrian Vidan), din momentul schismei dintre „centrali” și „tușieri”. Alți doi asistenți, Sebastian Gheorghe și Eduard Ungureanu, au oficiat pentru a 150-a oară pe prima scenă.