Conducător Schalke: Boateng a venit în Germania pentru a scăpa de rasismul din Italia

Publicat: 09 09. 2013, 15:38

Jucătorul germano-ghanez Kevin Prince Boateng s-a transferat la Schalke 04 pentru a fugi de rasismul din Italia, a declarat Peter Peters, director financiar al clubului din Gelsenkirchen, informează Sport Bild, citat de AFP.

„Boateng voia neapărat să plece din cauza incidentelor rasiste din Italia. El a obținut acordul președintelui Silvio Berlusconi de a pleca dacă AC Milan se califică în grupele Ligii Campionilor”, a explica Peters.

Boateng a semnat un contract pe trei sezoane cu Schalke la 30 august, la două zile după ce a înscris două goluri în meciul cu PSV Eindhoven, în returul play-off-ului de la calificare în grupele Ligii Campionilor.

La AC Milan, jucătorul de 26 de ani a fost victima reacțiilor rasiste din partea suporterilor italieni. În ianuarie, la un meci amical, el a părăsit terenul, exasperat de insultele rasiste din tribune. Coechipieriii săi l-au urmat, iar meciul cu Pro Patria, din liga a patra, a fost întrerupt.

Trei luni mai târziu, mijlocașul ofensiv a fost ținta injuriilor rasiste la încălzirea de dinaintea întâlnirii cu Juventus Torino.

Devenit un simbol al campaniei contra rasismului în fotbal, ghanezul a fost primit la UNESCO și FIFA. „Marea problemă cu rasismul este că nu există vaccin împotriva lui”, a declarat el în martie.