Copos: Rapid ar rămâne pe mâini bune dacă Gruia Stoica preia clubul

Publicat: 19 03. 2013, 17:38
Actualizat: 04 07. 2013, 08:31
Acționarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, că echipa ar rămâne pe mâini bune în cazul în care omul de afaceri Gruia Stoica cumpără gruparea giuleșteană.

Acționarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, că echipa ar rămâne pe mâini bune în cazul în care omul de afaceri Gruia Stoica cumpără gruparea giuleșteană.

„M-aș bucura enorm de mult pentru Rapid dacă se realizează tranzacția cu domnul Gruia Stoica. Este un om extraordinar, un om potent financiar, l-am cunoscut acum câteva zile. Rapid rămâne pe mâini bune, categoric. Ar fi cea mai mare bucurie pentru mine ca dânsul să preia clubul”, a spus Copos.

Oficialul rapidist susține că este dispus să cedeze gratuit acțiunile pe care le deține cu condiția ca Gruia Stoica să preia datoriile care rămân după admiterea tabelului de creanțe de către Tribunalul București în dosarul de insolvență al clubului. „Pe mine nu mă interesează niciun ban, prețul chiar nu contează. Noi am cheltuit în ultimii ani 23,5 milioane de euro și suntem dispuși să renunțăm la tot. Cumpărătorul ar trebui să achite ceea ce rămâne după insolvență, după definitivarea tabelului de creanțe”, a afirmat, pentru MEDIAFAX, George Copos.

Acționarul majoritar al grupării giuleștene își reproșează că nu a solicitat deschiderea procedurii de insolvență în 2008, când a preluat administrarea clubului de la investitorul Fathi Taher. „Cea mai mare greșeală a fost că am gândit cu inima. În 2008 trebuia să ducem clubul în insolvență. Am crezut însă că îl putem salva și altfel, dar nu am reușit”, a adăugat George Copos.

Omul de afaceri Gruia Stoica a precizat într-un comunicat de presă remis, marți, agenției de presă MEDIAFAX, că analizează propunerea făcută de acționarul majoriotar al FC Rapid, George Copos, privind cumpărarea grupării giuleștene.

„A existat o invitație la dialog din partea domnului George Copos, pentru cumpărarea clubul de fotbal Rapid, invitație pe care am onorat-o cu plăcere, dar care, încă, nu s-a finalizat prin adoptarea unei decizii. Analizăm în continuare propunerea făcută. Lucrurile sunt încă fluide, iar o decizie nu este încă cristalizată”, menționează omul de afaceri care ocupă funcția de președinte al Grampet Group.

Gruia Stoica susține că înainte de a lua o decizie privind achiziția clubului de fotbal va efectua un audit amănunțit. „Cu siguranță că nu voi decide să preiau clubul de fotbal Rapid fără un audit amănunțit. Sutele de mii de fani al Rapid-ului, dar și cei aproximativ 9.000 de angajați ai Grampet Group merită o decizie atent cântărită”, precizează Stoica.

Cotidianul ProSport a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că omul de afaceri Gruia Stoica intenționează să cumpere pachetul de acțiuni al FC Rapid deținut de George Copos și să îl instaleze în funcția de manager general pe Ioan Andone, lucru confirmat de antrenor.

George Copos a mai încercat în două rânduri să vândă gruparea giuleșteană, în 2008 și 2009, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher și Lutz Stache au eșuat.

La 7 decembrie, Tribunalul București a admis cererea SC FC Rapid SA și a deschis procedura de insolvență a clubului condus de George Copos. SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanțe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvență.

La masa credală au fost înscriși 163 de creditori care au solicitat creanțe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

Mai mulți creditori, printre care omul de afaceri Fathi Taher, gruparea FC Corvinul Hunedoara și foști și actuali jucători rapidiști au depus contestații la tabelul preliminar de creanțe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvență al SC FC Rapid SA.

Planul de reorganizare a fost depus la 11 martie la Tribunalul București în dosarul de insolvență al societății care administrează gruparea giuleșteană, votarea acestuia urmând să aibă loc la 31 martie, în cadrul adunării creditorilor.