CSM Volei Alba Blaj, performanță de excepție în voleiul românesc! Cu cine va juca finala Cupei CEV

Publicat: 24 03. 2023, 07:33

Echipa de volei feminin CSM Volei Alba Blaj s-a calificat în finala Cupei CEV după ce a trecut de CSM Târgovişte, cu scorul de 3-1 (25-21, 25-23, 19-25, 25-20), joi seara, la Târgu Mureş, în manşa secundă a semifinalelor.

A fost 3-0 în tur, campioana României a avut nevoie de 107 minte de minute pentru a obţine o nouă victorie.

În finala Cupei CEV, echipa din Blaj, antrenată de croatul Stevan Ljubicic, va înfrunta formaţia italiană Savino Del Bene Scandicci, care a trecut de THY Istanbul, după 3-0 şi 2-3.

CSM Volei Alba Blaj, performanță de excepție în voleiul românesc! Cu cine va juca finala Cupei CEV

Finala se va juca în dublă manşă, în 5 aprilie la Târgu Mureş, iar o săptămână mai târziu în deplasare.

CSM Volei Alba Blaj a mai jucat o finală de Cupa CEV, în 2019, când a pierdut ambele manşe în faţa echipei italiene Yamamay Busto Arsizio (0-3, 1-3). Anul trecut, echipa din Blaj s-a oprit în semifinale (locul al treilea).

Aceasta este a doua finală jucată de o echipă românească în actualul sezon, după ce CSM Lugoj a pierdut ambele manşe ale ultimului act din Cupa Challenge în faţa formaţiei italiene Reale Mutua Fenera Chieri (0-3, 0-3).

Lugoj a pierdut finala Cupei Challenge

CSM Lugoj a pierdut și meciul retur al finalei cu italiencele de la Chieri, 0-3 miercuri seară la Timișoara, în fața unei săli arhipline, după ce în prima manșă se înregistrase același rezultat.

Acum s-a jucat mult mai strâns, toate cele trei seturi încheindu-se cu același scor, 21-25. Au jucat pentru CSM Lugoj: Martiniuc (7), Ruban (6), Bezhandolska (6), Rus (6), G. Popa (5), Gemănariu (3), Străchinescu (2), Grbic (2), Anghelache (2), D. Roman (1), Popovic (libero), Ad. Popa (libero). Antrenor: Ugljesa Segrt.

CSM Lugoj se poate mândri deja cu un sezon fenomenal, în care a bifat o finală europeană și și-a trecut în cont, deja, un trofeu intern, Supercupa României.