Decizia anunțată de FC Barcelona după violențele din timpul referendumului pentru independență a Cataloniei

Publicat: 01 10. 2017, 17:19

Într-o declarație de presă FC Barcelona „condamnă incidentele care au avut loc în multe locuri din Catalonia în încercarea de a-i împiedica pe cetățeni să-și exercite dreptul democratic de liberă exprimare”. 

„Luând act de natura excepțională a evenimentelor, conducerea FC Barcelona a decis ca partida cu Las Palmas să se joace cu porțile închise, după ce Liga profesionistă de fotbal a refuzat amânarea meciului”, se arată în declarație. 

În timpul zilei, las Palmas a anunțat că că steagul Spaniei va apărea pe echipamentul jucătorilor săi în semn de susținere a „unității Spaniei”. 

Fotbaliștii Barcelonei și-au anunțat susținerea față de referendum de independență al Cataloniei. Fostul căpitan Carles Puyol a scris pe Twitter că a votat „pntru democrație”, în vreme ce  Gerard Pique (foto jos) a postat o fotografie din secția de vot. Mijlocașul  Xavi Hernandez a transmis prin intermediul unui video postat pe Twitter că ceea ce se întâmplă acum în Catalonia este „o rușine”, cerând ca oamenii ssă fie lăsați să voteze.