Decizie surprinzătoare a unei judecătoare din Italia: ce se întâmplă cu fanii care au fost pe stadion la un BLAT

Publicat: 09 10. 2015, 20:14

Fudașul de atunci al gazdelor Andrea Masiello a recunoscut că și-a dat un autogol pentru bani la meciul AS Bari – US Lecce, scor 0-2. Masiello, care inițial a negat acest fapt, a recunoscut în fața procurorului că a primit 50.000 de euro de la pariorii Gianni Carella și Fabio Giacobbe, ambii arestați în scandalul meciurilor trucate din Italia. Masiello, acum la Atalanta, a fost condamnat la un an și zece luni de închisoare cu suspendare pentru asociere de tip mafiot și fraudă sportivă.

Potrivit Gazzetta dello Sport, justiția italiană a stabilit că acea întâlnire a fost aranjată pentru o sumă de 300.000 de euro, din care s-au plătit 200.000 de euro, mai multe persoane fiind condamnate definitiv în acest caz, anul trecut.

Pe baza mărturiei lui Masiello, avocatul Luca Maggi, suporter al echipei Bari în același timp, a deschis un proces civil în numele fanilor înșelați, obținând câștig de cauză. Aceștia trebuie să prezinte dovada că au fost la partida aranjată de pe Stadionul San Nicola pentru a primi despăgubirile, care vor fi suportate de autorii „blatului”.