Dezastru pentru un condamnat în Dosarul Transferurilor: „Nu mai recunoaște pe nimeni, e legat de pat ca să nu se rănească…”

Publicat: 16 02. 2015, 16:13

În urmă cu câteva nopți, Pădureanu a fost găsit în curtea spitalului, fără să știe cum a ajuns acolo. Din acest motiv, în prezent Jean Pădureanu este legat de pat în timpul nopții.

„Domnul Pădureanu nu mai recunoaște aproape pe nimeni și are mari probleme cu memoria. În urmă cu câteva zile acesta a plecat din salonul unde era internat și a fost găsit în curtea spitalului. Nu știa cum a ajuns acolo”, a declarat un apropiat al fostului președinte bistrițean, sursa precizând că incidentul a avut loc noaptea.

După acest incident, oficialii penitenciarului au decis ca Pădureanu să fie legat cu benzi elastice de pat în timpul nopții, pentru a nu mai părăsi spitalul nesupravegheat.

Cu toate acestea, Compartimentul Relații Publice și Mass-Media din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor precizează, într-un comunicat remis presei luni, că ”pentru deplasările în spațiile de deținere,  toate  persoanele internate sunt însoțite și supravegheate”. În plus, se mai precizează că ”de la momentul încarcerării și până în prezent,  pacientul la care se face referire în articolele publicate, nu este imobilizat și nu i-au fost aplicate niciodată măsuri de imobilizare”.