Dinamo a dat LOVITURA cu un neozeelandez care joacă de 7 ani în România! Este cel mai bun rugbist al naționalei

Publicat: 08 02. 2024, 15:46
Actualizat: 08 02. 2024, 15:47

Dinamo, campionana României la rugby, a transferat cel mai bun jucător din lotul stejarilor.

În vârstă de 25 de ani, Hinckley Vaovasa a semnat cu Dinamo pentru un an cu drept de prelungire pentru încă unul. Sportivul a mai evoluat în România pentru CSM București, RC Timișoara și Steaua.

Dinamo a dat lovitura cu un neozeelandez care joacă de 7 ani în România! Este cel mai bun rugbist al naționalei

Născut în Samoa, dar cetățean neo-zeelandez, Vaovasa este eligibil pentru naționala de rugby a României, cu care a participat la Cupa Mondială 2023. Jucător rapid, puternic și versatil, Vaovasa poate juca pe orice poziție la linia de treisferturi.

”Sunt de 7 ani în România și pot să spun că mă simt aici ca acasă. România mi-a oferit oportunitatea de a-mi împlini un vis din copilărie, acela de a juca la Cupă Mondială, așa că sunt mereu recunoscător pentru această țară. Sunt bucuros că m-am alăturat campioanei Dinamo și sper ca împreună să menținem titlul și în 2024”, a declarant Vaovasa.

Naționala de rugby a României se pregătește pentru cel de-al doilea meci din Campionatul European 2024, urmând să întâlnească sâmbătă, 10 februarie, Belgia.

  • Partida va avea loc de la ora 14:30, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf. Adversarii Stejarilor de sâmbătă au furnizat marea surpriză a rundei inaugurale, învingând Portugalia, una dintre revelațiile Cupei Mondiale 2023.