DOLIU. Jucătoarea de tenis Patricia Ţig și-a pierdut tatăl / De ce nu va putea participa la înmormântare

Publicat: 07 06. 2020, 03:14
Actualizat: 07 06. 2020, 03:16
Patricia Țig, alături de tatăl sau, Marius Tig (FOTO: Vremea Nouă)

Cunoscuta jucătoare de tenis Patricia Maria Ţig (locul 85 WTA) trece prin momente grele, după ce tatăl său a murit, sâmbătă, la vârsta de 63 de ani.

Marius Ţig a fost o personalitate a sportului gălăţean, fost jucător de volei în prima ligă la CSU Galaţi în anii ’70 – ’80, la Brăila şi Braşov, scrie Vremea Nouă.

A fost antrenor al juniorilor de la Clubul Sportiv Şcolar Galaţi, mulți ani la rând, iar de câţiva ani se mutase în Braşov pentru a-i fi mai aproape Patriciei, care avea centrul de antrenament şi apoi se stabilise în oraşul de la poalele Tâmpei.

La Braşov a continuat să pregătească juniori şi era antrenor al formaţiei de seniori CSU Braşov din liga secundă.

Patricia nu va putea participa la înmormântarea tatălui său

Patricia Ţig se află încă în Statele Unite, unde a rămas din momentul anulării turneului de la Indian Wells (luna martie) şi nu va putea ajunge în ţară la timp pentru înmormântare, potrivit apropiaţilor regretatului fost voleibalist şi antrenor, citați de sursa citată.

Peste mai puţin de o săptămână Patricia ar fi urmat să revină în Europa, pentru un turneu demonstrativ la Belgrad, programat din 15 iunie.

Marius Țig devenise bunic, după ce fiica sa a a devenit mămică anul trecut.

Povestea emoționantă a unui viitor pompier. Tatăl lui și-a dat viața pentru a-i salva pe alții: „Eram tare mândru de el. Îmi spunea că atunci când salvezi, ești împlinit”

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) posta pe Facebook, în urmă cu aproximativ un an, povestea emoționantă a lui Andrei, un tânăr care deși în adolescență își dorea să devină fotbalist, este în prezent elev la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă, în memoria tatălui său, mort în misiune, după ce a salvat doi oameni care au fost prinși sub un mal de pământ.

„Tatăl lui Andrei, sublocotenentul Gabriel Boitan, și-a pierdut viața după ce a salvat doi oameni care au fost prinși sub un mal de pământ. Pe timpul operațiunii, pompierul erou le-a oferit acestora inclusiv masca lui de oxigen. Din păcate sacrificiul acestuia a fost cel suprem”, este povestea dezvăluită de MAI.

Citește aici povestea emoționantă a lui Andrei!