Dragomir: Gheorghe Popescu are cele mai mari șanse la alegerile FRF, Porumboiu e cam pe locul doi

Publicat: 23 07. 2013, 20:53
Actualizat: 01 08. 2014, 14:10

Președintele LPF, Dumitru Dragomir, susține că Gheorghe Popescu are cele mai mari șanse să câștige alegerile pentru președinția Federației Române de Fotbal din 2014, urmat de fostul arbitru Adrian Porumboiu.

„Cred că Popescu are cele mai mari șanse, iar Porumboiu cam pe locul doi. Apoi poate Iordănescu dacă va candida, iar Prunea numai în echipă cu cineva. Și mai este cineva care va candida, e om politic cu bani foarte mulți, eu îl știu. Gică Popescu e sprijinit de Mircea Sandu, de Kassai, de mine. Bine, toți se pot schimba, pentru că viața e a dracului. Dar, în principiu, el are șanse foarte mari. Însă Porumboiu are șanse. Pentru că se caută manageri, care au făcut în viață ceva. Iar el e de o corectitudine rar întâlnită”, a spus, marți, într-o conferință de presă, Dumitru Dragomir.

Având în vedere faptul că Gheorghe Popescu este deja contestat de președintele grupării Gaz Metan Mediaș, Ioan Horoba, și de finanțatorul clubului Astra Giurgiu, Ioan Niculae, Dragomir consideră că fostul fotbalist a greșit anunțându-și candidatura la președinția FRF atât de devreme. „Cele mai mari șanse azi le are Gică Popescu, dar eu cred că a fost o strategie greșită că a început de acum. Pentru că în șase-șapte luni atâtea gunoaie o să iasă la suprafață că nu ne mai trebuie nimic. Nu, el trebuia să anunțe candidatura în ultimele 30 de zile. Pentru că în 30 de zile nu mai ai ce să îi faci. Mai mult de cât e spălat nu îl mai spală nici apa Dunării”, a precizat el.

Dumitru Dragomir a adăugat că nu se va retrage din funcție precum Mircea Sandu. „Eu mai stau la Ligă pentru că am un proiect pentru drepturile TV. Și vreau să las LPF aranjată pentru viitorii 5-10 ani cu cel puțin 40 la sută financiar. Mai stau la Ligă ca să îl definitivez și după aceea o să îmi iau viteză și eu. O să fiu și eu președinte de onoare, adică fără valoare”, a mai afirmat oficialul LPF.

Președintele Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, a afirmat în mai multe rânduri că nu va mai candida la următoarele alegeri, programate la 1 iunie 2014.

Gheorghe Popescu a anunțat, la 4 iulie, că va candida la alegerile următoare pentru postul de președinte al Federației Române de Fotbal.