Florentina Marincu, după ce a cucerit bronzul la Campionatul European de atletism: „Am început să plâng când am fost sigură de medalie”

Publicat: 07 03. 2015, 20:41

„Sunt extraordinar de fericită! Am început să plâng când am fost sigură de medalie. Ca și mama în fața televizorului, ca și domnul profesor (antrenorul sportivei – n.r.). Am crezut în forțele mele și credeam că am să iau o medalie! Mulțumesc tuturor celor de acasă care m-au încurajat, îi iubesc pe toți, mai ales pe mama! Concurența cu Alina m-a motivat. Știam că o să mă bat cu ea și așa a fost! Astăzi am fost eu mai bună! A fost o atmosferă extraordinară în sală! După Naționalele de juniori I, unde am făcut un concurs foarte bun, am fost foarte motivată! Am știut că pot să iau o medalie”, a declarat Florentina Marincu, citată de site-ul oficial al FR Atletism.

La rândul său, Alina Rotaru, ocupanta locului 4 în finala de sâmbătă a declarat: „Sunt mulțumită! Mi-am îndeplinit obiectivul să mă calific în finală și mi-am îmbunătățit și cea mai bună performanță personală! Concurența dintre mine și Florentina este benefică!”.

Florentina Marincu a cucerit, sâmbătă, medalia de bronz în proba de săritură în lungime, cu dublu record european de junioare (6,70 metri și 6,79 metri), iar Alina Rotaru s-a clasat pe locul 4 în aceeași finală, cu cea mai bună performanță personală a carierei (6,74 metri).