Formula 1 primește o puternică lovitură: Sebastian Vettel se retrage după patru titluri mondiale câștigate! Mesaj emoționant pe Instagram

Publicat: 28 07. 2022, 17:07
Actualizat: 28 07. 2022, 17:09

Sebastian Vettel (Aston Martin), cvadruplu campion mondial la Formula 1, se va retrage la finalul sezonului din Marele Circ.

Vettel, 35 de ani, a fost campion mondial în 2010, 2011, 2012 şi 2013, când evolua la Red Bull.

Câştigător a 53 de Mari Premii, el este devansat de britanicul Lewis Hamilton (103 victorii) şi compatriotul său Michael Schumacher (91).

În urmă cu câteva zile fanii au fost surprinși să afle că germanul și-a făcut cont pe Instagram, germanul nedeținând conturi de rețele de socializare în toată cariea. Nu a fost altceva decât un prim pas pentru această decizie.

Sebastian Vettel se retrage după patru titluri mondiale câștigate cu Red Bull

„Îmi anunț retragerea din Formula 1 la sfârșitul sezonului 2022. Probabil că ar trebui să încep cu o listă lungă de oameni cărora să le mulțumesc, dar cred că este mai important să explic motivele care m-au determinat să iau această decizie”, au fost primele cuvinte în mesajul său de adio.

După ce s-a mutat la Ferrari din 2015 până în 2020, s-a alăturat echipei Aston Martin în 2021 fără să câştige nicio cursă acolo până acum.

Aston Martin, echipă cu care se află sub contract din 2021, spera să-l convingă pe pilotul german să semneze un nou acord, însă Vettel este hotărât să se oprească la finalul acestui sezon.

„Decizia de a mă retrage a fost una dificil de luat pentru mine şi am petrecut mult timp gândindu-mă la acest lucru”, a declarat Sebastian Vettel, joi, la Budapesta, înaintea Marelui Premiu al Ungariei din acest weekend.

„La sfârşitul anului vreau să-mi acord ceva mai mult timp pentru a reflecta la ceea ce voi face în continuare”, a adăugat campionul german.