Fostul internațional Faustino Asprilla a fost șantajat și amenințat, până a părăsit Columbia. După câteva luni, a primit o veste bună

Publicat: 27 01. 2015, 11:45

Poliția columbiană a precizat că persoana reținută este un membru al grupului criminal din provincia Valle del Cauca.

Fostul internațional columbian Faustino Asprilla a fost amenințat și șantajat în Columbia, anul trecut, iar atacantul a decis să părăsească țara. Asprilla locuia la Tulua împreună cu familia sa, iar în ultimele luni a fost amenințat și șantajat de un grup de persoane înarmate care i-au cerut bani.

„Mi-au spus că mă ucid dacă nu le dau bani. Iată motivul pentru care am decis să plec din țară. Mi-am dedicat toată viața pentru a reprezenta la nivel înalt Columbia și acum sunt constrâns să părăsesc țara pe care o iubesc, din cauza acestor oameni”, a declarat Asprilla.

Poliția locală a oferit o recompensă de 115 milioane de pesos, aproximativ 40.000 de euro, pentru informații care pot duce la găsirea celor responsabili pentru amenințările la adresa lui Asprilla.

Faustino Asprilla, în vârstă de 45 de ani, a jucat în cariera sa la echipele Cucuta Deportivo, Atletico Nacional, FC Parma, Newcastle United, Palmeiras, Fluminense, Atlante, Universidad de Chile și Estudiantes La Plata.

Asprilla a marcat 20 de golurie în 57 de meciuri la naționala Columbiei, alături de care a câștigat de două ori medalia de bronz la Copa America, în 1993 și 1995.