George Copos, declarație dură! Omul care a finanțat RAPID 20 de ani a tunat: „Două campionate, cel puţin, ne-au fost furate”

Publicat: 15 06. 2023, 10:22

George Copos a fost patronul clubului Rapid în perioada 1993 – 2013. Omul de afaceri a declarat recent că fostei sale echipe i-au fost furate două titluri de campioană.

Rapid a devenit campioană în 1999 și 2003, iar sub conducerea lui Copos clubul a câștigat și patru Cupe ale României.

Clubul din Giulești va sărbători centenarul la data de 25 iunie 2023.

George Copos, declarație dură! Omul care a finanțat Rapid 20 de ani a tunat: „Două campionate, cel puţin, ne-au fost furate”

„Vă răspund simplu şi sincer, şi înţelege fiecare ce vrea: două campionate, cel puţin, ne-au fost furate. Am fost ‘ajutat’ să realizez doar atât cât am realizat, nu mai mult. Rapidul ajunsese să deranjeze…Fără să par cumva lăudăros, perioada mea la Rapid a fost una dintre cele mai fructuoase din istoria acestei echipe. Mă voi mândri mereu cu asta şi, oricâte s-ar mai spune, oricât vor sau nu vor unii să recunoască, faptele concrete şi performanţele obţinute nu pot fi contestate”, a spus George Copos, potrivit Agerpres.

Pentru sursa citată, Copos a mai declarat: „Normal că nu mă gândeam la aşa ceva în perioada de început (n.red. – că va sta 20 de ani la Rapid). Nu pot să nu remarc însă că, până de curând, când a atins cifra şi Gigi Becali la Steaua/FCSB, am fost cel mai longeviv investitor, acţionar, patron, cum vreţi să-i spuneţi, din fotbalul românesc. Nu cred că a mai stat cineva 20 de ani la un club de la noi. Dar eram mai mulţi pe vremea aceea. Becali, grupul celor de la Dinamo, Badea, Borcea, Cohn, Neţoiu, la Vaslui era marele Porumboiu, la Timişoara marele Iancu, cei doi Nicolae, de la Astra şi de la Braşov, (Gheorghe) Ştefan, Bosânceanu, (Viorel) Păunescu, oameni grei tare. Acum, cred că numeri investitorii pe degetele de la o mână! Poate că şi de aceea fotbalul românesc a ajuns azi atât de jos. Am fost onorat să rezist atâta vreme în fotbal la un nivel înalt”.