Gică Hagi, MESAJ dur pentru cei care o contestă pe Cristina Neagu! Ce l-a enervat pe „Rege”: „Atâta invidie şi atâta răutate”

Publicat: 03 02. 2024, 19:32
Actualizat: 03 02. 2024, 19:32

Gică Hagi a vorbit despre Cristina Neagu, cea mai bună hadbalistă a lumii având un salariu de 250.000 de euro pe an. „Regele” crede că Messi al handbalului, așa cum e numită, ar trebui să câștige unu – două milioane de euro anual.

Hagi a avut un mesaj dur și pentru cei care nu investesc în sport, dar care se laudă cu bolizi de sute de mii de euro.

Cristina Neagu s-a retras de la echipa națională, dar românca a fost aleasă cea mai bună jucătoare a lumii de către IHF de patru ori, în 2010, 2015, 2016 şi 2018.

Gică Hagi, mesaj dur pentru cei care o contestă pe Cristina Neagu! Ce l-a enervat pe „Rege”: „Atâta invidie şi atâta răutate”

În 2015, Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a Campionatului Mondial, unde a fost și golgheter.

„Cea mai bună handbalistă din lume, Messi al hanbalului, v-aţi mirat de ce câştigă 300 sau 250 de mii de euro. Domnilor, hai să ne trezim odată, vă rog frumos, ce atâta invidie şi atâta răutate? Ea trebuia să câştige un milion pe an, două milioane pe an. Chiar aşa ne ducem în jos, până unde?

Messi al handbalului, cea mai bună sportivă din lume, oare cât câştiga dacă era în altă parte? E incredibil câtă invidie şi câtă răutate, când de fapt ea trebuia să fie cea mai bine plătită, să aibă cinci sponsori, cei mai mari din România, dacă e Messi, cea mai bună din lume. Şi noi eram invidioşi de ce câştigă ea 250 de mii? E incredibil”, a declarat Gică Hagi.

Antrenorul celor de la Farul a comentat şi despre situaţia fotbalului românesc: „Ne facem că nu înţelegem cum se construieşte un buget, de unde trebuie să vină banii. Eu zic că o ştie şi sora-mea, cred că ştie, dacă mă duc să o întreb, şi ea cred că ştie. Cum să nu ştim de unde vin banii, cum se face un buget, care sunt intrările. De ce cluburile la noi nu se cumpără, de ce nu intră oamenii cu bani, care au bani, care cheltuie pe maşini 500 de mii, un milion? De ce nu vin? Sportul nu e social, nu, e indiferenţă. Dar după aia media ne critică, jucători, antrenori, cine e ăla, ce joacă, de unde e, cum face. Trebuie să-i oferi o garanţie, trebuie să dai o continuitate, trebuie să existe proiecte de dezvoltare. Nu se face de azi pe mine nimic, totul se face în timp, cu tineri şi cu talent”.