Gigi Becali, desființat în presa din Elveția: „Influența Stelei în Liga I e controlată din pușcărie. Gigi e un păpușar omnipotent”

Publicat: 22 10. 2013, 11:57
Actualizat: 05 07. 2016, 22:40

Patronul Stelei, Gigi Becali, este criticat dur de publicația elvețiană Tages Woche, cu o zi înaintea partidei dintre Steaua și FC Basel, din grupele Ligii Campionilor 2013-2014.

Publicația îl numește pe Gigi Becali „Nașul Bucureștiului, o figură grotescă a societății românești”. „Când a fost acuzat de criticii săi că este hoț, șarlatan și răpitor al altor hoți, Gigi Becali a răspuns zâmbind: ‘Nu, sunt doar un băiat deștept”. Norocul se pare că s-a terminat pentru patronul Stelei. Din mai, omnipotentul păpușar se află la închisoare, unde va sta trei ani”, scrie Tages Woche.

Jurnaliștii elvețieni amintesc și de câteva episoade controversate în care a fost implicat Gigi Becali, în special interzicerea muzicii formației Queen pe Ghencea, din cauză că solistul Freddie Mercury era homosexual. „Între 2002 și 2006, Gigi Becali părea de necontrolat. Amenința, abuza și scuipa jurnaliștii. Acum, influența Stelei în Liga I e controlată din pușcărie”, mai scrie Tages Woche.

Steaua și FC Basel se întâlnesc marți, de la ora 21.45, pe Arena Națională, în al treilea meci din grupele Ligii Campionilor. Steaua este pe locul 4 în grupă, cu 0 puncte după 2 etape, iar FC Basel este pe 3, cu 3 puncte. Steaua a pierdut cu 0-3 cu Schalke și cu 0-4 cu Chelsea, în timp ce Basel a bătut pe Chelsea, 3-2, și a pierdut cu Schalke, 0-1.