Halep a învins-o pe Watson. Cum a reușit românca să se detașeze

Publicat: 22 04. 2017, 15:20

Partida dintre cele două sportive, desfășurată la Tenis Club IDU din Mamaia, a durat o oră și 10 minute. Primul set a fost unul echilibrat, deși a început cu două break-uri, câte de unul de fiecare parte. Cele două jucătoare au mers cap la cap cu serviciul până în game-ul nouă, când Halep a reușit să câștige contra serviciului și să se distanțeze la 5-4, cu posibilitatea imediată de a închide setul. Românca a câștigat primul set, scor 6-4, în 45 de minute, după ce a servit bine în ultimul joc.

Actul secund a fost la discreția sportivei de pe locul cinci în clasamentul mondial, care a cedat doar un singur game. Simona Halep a preluat inițiativa devreme în set, imediat după game-ul doi, și s-a impus la final scor 6-1, în doar 25 de minute, aducând primul punct pentru echipa României în confruntarea cu Marea Britanie din barajul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup.

Înaintea acestei partde, Halep câștigase și cele trei meciuri anterioare cu Heather Watson, în 2013, în primul tur la US Open, cu 4-6, 6-4, 6-2, în 2014, în turul al doilea la Roland Garros, cu 6-2, 6-4, și anul trecut la Miami, în optimi, cu 6-3, 6-4.