Ion Țiriac a vorbit despre cel mai mare regret din viața sa: „Îmi pare rău că nu am avut-o, mititica…”

Publicat: 04 04. 2018, 15:03

Cel mai mare regret al lui Ion Țiriac e că nu a câștigat niciodată Cupa Davis, deși a fost foarte aproape să o facă în trei rânduri. Alături de Ilie Năstase, fostul tenismen a disputat finalele competiției inter-țări din anii 1969, 1971 și 1972, toate fiind pierdute în fața echipei Statelor Unite. După ce a vorbit la Telekom Sport despre cea mai importantă realizare a sa, Țiriac și-a exprimat dezamăgirea vizavi de faptul că nu a pus mâna pe „Salatiera de argint”.

„Cea mai mare realizare este cea la care nu am depus atât de mult efort pe cât ar fi trebuit să o fac: familia, probabil. Eu am avut o deplasare profesională. Pe tot ce am pus mâna am încercat să văd cât de bine pot să fac azi față de ieri. Îmi pare ră ca nu am avut și eu o Cupa Davis acasă, mititica… Asta este. Am trăit o viață senzațională, toata viața mea a fost așa. Datorez foarte puțin altora și mă simt liber precum o pasăre”, a declarat Ion Țiriac pentru sursa citată.

Ion Țiriac a jucat în toate cele trei finale pierdute de România cu SUA în Cupa Davis: 0-5 în 1969, pe târăm american, 2-3 în 1971, tot în deplasare, și 2-3 în 1972, la București.