JOCURILE OLIMPICE 2012 LONDRA. Sportiva sud-coreeană Shin A. Lam A REFUZAT medalia onorifică oferită de organizatori. „Mi-a fost FURATĂ medalia olimpică”. VIDEO

Publicat: 02 08. 2012, 12:33
Actualizat: 02 08. 2012, 12:33

Sportiva sud-coreeană Shin A. Lam, care a fost eliminată în semifinala concursului de spadă de la JOCURILE OLIMPICE 2012 în urma unei decizii controversate a arbitrilor, a refuzat medalia onorifică oferită de organizatori, anunță Yahoo.

Ea susține că i s-a furat medalia pe care o merita, adică una de aur sau argint, dacă se califica în finală. Cu o secundă înainte de finalul meciului, Shin A. Lam avea avantaj împotriva adversarei sale din Germania, dar cronometrul s-a oprit din cauza unei defecțiuni tehnice, iar la reluare nemțoaica a obținut mai multe puncte prin care a câștigat meciul.

Imaginile cu protestul lui Shin A. Lam, care a refuzat timp de o oră să părăsească planșa, au făcut înconjurul lumii, iar organizatorii și-au recunoscut greșeala, deși au spus că nu se mai poate face nimic pentru a o îndrepta. Ei i-au oferit lui Shin A. Lam o medalie onorifică, dar sportiva sud-coreeană a refuzat-o. „A fost o greșeală, doar o medalie olimpică m-ar face să mă simt mai bine”, a declarat Shin A. Lam.

Sportiva din Coreea de Sud va avea, totuși, șansa să câștige o medalie olimpică, în proba pe echipe care se va desfășura sâmbătă seară.