LIGA I – Ionel Dănciulescu, locul doi în clasamentul all-time al prezențelor

Publicat: 14 08. 2012, 17:37
Actualizat: 31 01. 2019, 22:55

Atacantul echipei Dinamo București, Ionel Dănciulescu, a jucat în meciul de la Brașov pentru a 486-a oară în primul eșalon și a trecut pe locul doi în clasamentul all-time al prezențelor în Liga I, informează site-ul oficial al FRF.

Dănciulescu l-a depășit pe Florea Ispir și se află la cinci meciuri în urma fostului internațional Costică Ștefănescu, liderul acestei ierarhii.

Mijlocașul rapidist Paul Codrea a revenit în Liga I după 11 ani de activate în străinătate, la fel ca și Dan Petrescu. Doar Gheorghe Popescu s-a întors în primul eșalon după o perioadă mai mare, de 12 ani.

Ultimul gol marcat de stelistul Cristian Tănase pe Arena Națională a fost al 2.350-lea primit de Universitatea Cluj în Liga I (cel mai mare număr de goluri primite de o echipă aflată acum în primul eșalon).

Echipa Astra Ploiești a trecut pe locul 35 în clasamentul all-time, depășind formația Ripensia Timișoara, iar Concordia Chiajna a urcat pe locul 66, depășind echipele CS Mioveni și Carmen București.

Mijlocașul Sorin Paraschiv (Concordia Chiajna) a jucat meciul 200 în Liga I, fundașul Paul Pârvulescu (Steaua București) s-a aflat la partida 100 în prima ligă, iar jucătorii Cornel Predescu (Gloria Bistrița) și Apostol Muzac (Universitatea Cluj) au evoluat în meciul 50 pe prima scenă.

Fundașul Cadu (CFR Cluj) a marcat golul 20 în Liga I, iar atacantul Adi Rocha (Steaua București) se află la a zecea reușită în prima ligă. Totodată, Margină (Ceahlăul Piatra Neamț) și Inkango (Oțelul Galați) au reușit primele primele lor goluri în Liga I.

În etapa a III-a a Ligii I au debutat șapte jucători: Pătulea (CSMS Iași), Georgievski (Steaua București), Golici (CS Turnu Severin), Cleiton, Tobă (ambii Universitatea Cluj), Albu și Gavra (ambii Viitorul Constanța).

CLASAMENT LIGA 1