Lucescu: Nu mă deranjează că Sandu s-a gândit la un alt nume, Olăroiu merită să fie selecționer

Redactor:
Gândul
Lucescu: Nu mă deranjează că Sandu s-a gândit la un alt nume, Olăroiu merită să fie selecționer
Răzvan Lucescu a declarat, marți, într-o conferință de presă, că nu este deranjat de faptul că președintele FRF, Mircea Sandu, s-a gândit deja la un alt antrenor al echipei naționale, precizând că în cazul în care va fi ales Cosmin Olăroiu acesta merită să fie selecționer

Răzvan Lucescu a declarat, marți, într-o conferință de presă, cănu este deranjat de faptul că președintele FRF, Mircea Sandu, s-agândit deja la un alt antrenor al echipei naționale, precizând căîn cazul în care va fi ales Cosmin Olăroiu acesta merită să fieselecționer.

„Orice președinte de club sau de federație trebuie să cautevariante în anumite situații. Nu mă deranjează că s-a gândit dejala un alt nume. Dacă va fi Olăroiu, atunci merită cu prisosință. Afăcut multe pentru fotbalul românesc, a demonstrat că este unantrenor foarte bun. Este logic ca Olăroiu să fie luat în calcul,dar mai e un meci pe 3 iunie și abia după aceea putem vorbi de unalt antrenor sau despre echipa națională cu același antrenor”, aadăugat Lucescu.

Tehnicianul a menționat că în cazul unui eșec în partida cuBosnia-Herțegovina va părăsi conducerea tehnică a primeireprezentative, iar în locul său va veni un tehnician care va aveatimp la dispoziție pentru pregătirea viitoarelor campanii. „Meciulcu Bosnia este decisiv pentru echipa națională. Dacă nu vomcâștiga, șansele de calificare nu vor mai fi, dar dacă vom învinge,vom avea șanse mari. Acum nu pot să iau nicio decizie. În situațiaîn care nu câștigăm, nu mai avem șanse, iar eu trebuie să plec șiva veni un alt antrenor, iar acesta va avea timp să pregăteascăurmătoarele campanii. Totuși, convocările au fost făcute și pentrumeciurile cu Brazilia și Paraguay. Concentrarea mea este în specialpe meciul cu Bosnia”, a spus Lucescu.

Selecționerul a negat informațiile potrivit cărora nu va pe stabancă la meciul cu Bosnia-Herțegovina. „Niciodată n-am zis că e uncomplot împotriva mea. E un moment dificil prin care trece fotbalulromânesc, iar asta se vede prin tot ceea ce se întâmplă, dar tocmaiasta poate reprezenta o motivație în plus pentru a câștiga meciulcu Bosnia, pentru a ne rearanja în această grupă. Nu mă intereseazăpolemicile, fotbalul românesc a suferit foarte mult din aceastăcauză. Niciodată nu m-am gândit să nu fiu pe bancă la meciul cuBosnia. Cred că toate aceste fantezii pe care le aveți ar trebui săle lăsați deoparte. Nu pot răspunde la întrebarea ce voi face după3 iunie. Scandalurile sunt de foarte mult timp, au fost foarteagresive la adresa jucătorilor. Pe unii i-a afectat, iar alții s-auobișnuit. Nu este ceva ieșit din comun această situație”, aexplicat Lucescu.

Răzvan Lucescu se așteaptă la o atmosferă frumoasă la meciul cuBosnia-Herțegovina, care va avea loc pe Stadionul Giulești -Valentin Stănescu. „Sunt sigur că Giuleștiul va crea o atmosferăextraordinară, care ne va împinge de la spate și care va unepresiune pe jucătorii Bosniei. Mizez pe dorința de revanșă ajucătorilor pentru ce au pățit în acest an, aici mă refer la unMarica, un Tamaș și chiar un Adi Mutu. Mizez și pe cei care auterminat sus campionatul, jucătorii de la Oțelul, Timișoara șiVaslui. Am avut în vedere și câțiva jucători de la Rapid, dar dinpăcate s-au accidentat. Acum că jucăm pe Giulești, nu înseamnă căar fi trebuit să avem jucători numai de la Rapid”, a completatLucescu.

Răzvan Lucescu a mai spus că jucătorii convocați vor efectuacâte un antrenament pe zi până luni inclusiv, urmând ca de marți săse intre în cantonament pentru partida cu Bosnia. „Ne-am întâlnitcu 10 zile înaintea meciului cu Bosnia, pentru că a fost o situațiepuțin ciudată, campionatul s-a terminat cu 10 zile înainteapartidei și ar fi existat riscul ca jucătorii să stea fărăpregătire și să piardă ceea ce acumulaseră până acum. A mai fost șisituația lui Marica, un jucător foarte important pentru echipanațională, chiar dacă nu joacă la echipa de club”, a subliniatLucescu.

Întrebat de ce nu a fost prezent la ședința Comitetului Executival FRF din luna aprilie, când s-a discutat soarta sa la conducereaprimei reprezentative, Lucescu a răspuns: „Am preferat să văd unmeci adevărat din Liga Campionilor. Am avut o discuție cupreședintele federației, cu patru zile înaintea ComitetuluiExecutiv. Nu mi-a spus să nu mă duc sau să fiu prezent la ComitetulExecutiv, așa că am preferat să mă duc la meci”.

După retragerea lui Cristian Chivu, Răzvan Lucescu este depărere că echipa națională are jucători care pot deveni lideriinaționalei. „Aș vrea să-l felicit pe Săpunaru. Sunt mândru că unjucător ca el face parte dintr-o formație care face istorie înPortugalia. Săpunaru e relativ tânăr la echipa națională, arepuține meciuri. Prin experiența pe care o acumulează, aceasta îlajută să se impună ca lider. Adi Mutu e un lider, caracterul lui,personalitatea lui, îl impun. A trecut prin perfioade dificile, iarla ultima convocare a demonstrat că este un om schimbat. Cred că arfi putut obține mai mult de la această carieră, care e pe final”, aspus Lucescu.

Atacantul echipei Galatasaray Istanbul Bogdan Stancu estesingurul jucător care acuză probleme medicale. „Bogdan Stancu areceva probleme medicale. Am vorbit cu doctorul, iar până luni vaavea un program special, iar de luni se va pregăti normal. La orameciului va fi apt”, a declarat Lucescu.

Partida România – Bosnia-Herțegovina, contând pentrupreliminariile Campionatului European din 2012, se va disputa, ladata de 3 iunie, pe Stadionul Giulești-Valentin Stănescu dinBucurești.

Andrei Mazurchievici, [email protected]

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era...
DOLIU ÎN LUMEA POLITICĂ! A MURIT! ADRIAN NASTASE… o carieră politică și legislativă de excepție
O româncă din WTA, hărțuită și jignită incalificabil: `Ești mai bună la sex decât la...
Atac NEMILOS la adresa Ralucăi Turcan: Vrea să ne ducă la cimitir. Cine a făcut...
Poliţiştii din Quebec au amendat o femeie pentru că îşi plimba soţul în lesă
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Norvegia lansează o anchetă după decesul a 23 de bătrâni care au primit vaccinul Pfizer:...
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Ultima FOTOGRAFIE a lui Mihai Eminescu. În trei ani s-a schimbat aproape cât în trei...
ULTIMA ORĂ! Veste GENIALĂ despre programul Rabla 2021. Toți oamenii așteptau asta
Ce au ajuns câștigătorii Românii au talent. Cine a reușit în viață și cine a...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea ȘOC a momentului despre unul dintre cei mai mari luptători MMA români
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Jobul unde eşti plătit ca să nu faci nimic. Poţi să primeşti chiar şi 100...
4 plante care pătrund instantaneu în articulații și le repară! Tot ce trebuie să cunoști...
Inchide