Maria Șarapova, reverență în fața Simonei Halep, după prima victorie obținută de româncă și cel mai categoric scor înregistrat în partidele directe

Publicat: 04 10. 2017, 14:47
Actualizat: 22 01. 2019, 20:34
„A lovit atât de constant mingea, nu a greșit neforțat deloc, a anticipat fantastic, iar procentajul ei la serviciu a fost sus de tot. A făcut tot ce trebuia să facă!”, a mai spus rusoaica, potrivit site-ului WTA.
 
Șarapova a câștigat primele șapte meciuri directe în fața Simonei Halep, patru dintre ultimele cinci jocuri din această serie având nevoie de un set decisiv.
 
Simona Halep a învins-o pe Maria Șarapova, scor 6-2 6-2 și s-a calificat în sferturile turneului de la WTA Premier Mandatory de la Beijing.
 
Simona Halep, cap de serie numărul 2 și numărul 2 mondial, a învins-o, în premieră pe rusoaica Maria Șarapova în optimile tuneului de la Beijing cu un scor zdrobitor, 6-2 6-2, după doar o oră și 14 minute. 
 
Următoarea adversară a Simonei Halep va fi câștigătoarea meciului dintre Daria Kasatkina (Rusia, 34 WTA) – Agnieszka Radwanska (Polonia, 11 WTA).
 
Românca își joacă, în China, o nouă șansă de a deveni numărul 1 mondial doar dacă ajunge în finala turneului. Totuși, în cazul în care Halep va ajunge să joace finala de la Beijing cu Elina Svitolina, aceasta este obligată să o învingă pe jucătoarea din Ucraina. În caz contrar, ucraineanca va deveni numărul 1 mondial.