Mihai Stoica vrea un alt format al Cupei României Betano! Oficialul FCSB spune cum ar trebui să se facă departajarea

Publicat: 09 11. 2022, 09:24
Actualizat: 09 11. 2022, 09:29

Cupa României Betano are un alt format în această ediție, dar Mihai Stoica propune o variantă diferită. Oficialul FCSB cere ca după fiecare meci să se execute lovituri de departajare.

Ce modificări sunt în competiția ko. „Șaisprezecimile de finală au fost înlocuite de un play-off, urmat imediat de o fază a grupelor, în care vor intra direct și cele mai bune 8 echipe din Liga 1. În această rundă, cele 24 de echipe rămase în competiție vor fi împărțite în 4 grupe de câte 6, câte două din urnele valorice 1, 2 și 3. Vor rezulta, astfel, trei meciuri pentru fiecare echipă, cu câte o adversară din fiecare urnă valorică. Cupa României se va încheia cu fazele ”sferturilor”, semifinalelor și finala, disputate toate într-o singură manșă” specifică frf.ro.

În perioada 8 – 10 noiembrie se desfășoară cele 12 partide din etapa a doua a grupelor Cupei României.

Mihai Stoica vrea un alt format al Cupei României: „Să fie luate în considerare şi alte criterii”

Marți, în Grupa A, s-au jucat meciurile: Unirea Slobozia – Petrolul Ploiești, 0-0, și Dinamo – Sepsi, 2-3. În Grupa B s-a disputat partida CS Mioveni – FC Botoșani, 1-0.

„Cred că ar fi trebuit să fie luate în considerare şi alte criterii. De exemplu, numărul de cartonaşe galbene. Ar fi putut să fi făcut o chestie destul de atractivă, cu lovituri de departajare, după fiecare partidă.

Ca să se folosească şi un criteriu sportiv. Dacă se ajunge să se dea cu banul, nu e ok. Mai ales că noi suntem după CFR. Toate meciurile le jucăm în deplasare. Cheltuială, deplasări”, a declarat Mihai Stoica, la OrangeSport.

Meciurile de miercuri din Cupa României:

GRUPA B

Gloria Buzău – UTA Arad, stadion “Gloria” – Buzău, 14:00

GRUPA C

Rapid – Farul, stadion Giulești – București, 21:00

GRUPA D

Minaur Baia Mare – Hermannstadt, stadion “Viorel Mateianu” – Baia Mare, 14:00

Chindia Târgoviște – FC Argeș, stadion “Ilie Oană” – Ploiești, 14:45

CS Ocna Mureș – Universitatea Craiova, stadion Minaur – Zlatna, 17:00