Mircea Lucescu, atac asupra selecționerilor României! „Ducem lipsă de antrenori”. Ce spune despre meciurile naționalei din preliminariile EURO 2024

Publicat: 03 07. 2023, 16:30

Mircea Lucescu, cel mai titrat antrenor român, în prezent la Dinamo Kiev, a vorbit despre meciurile echipelor naționale. Consideră că Edi Iordănescu, dar și Emil Săndoi, care conducea „tineretul”, nu se ridică la un nivel care să permită performanța.

Naționala de tineret a avut o prestație modestă la EURO U21, fără nicio victorie sau vreun gol înscris.

Prima reprezentativă are șanse de calificare la EURO 2024, dar jocul este modest.

Mircea Lucescu, atac asupra selecționerilor României! „Ducem lipsă de antrenori”

Echipa națională a României va juca în septembrie două partide ce contează în preliminariile EURO 2024: pe 9 septembrie cu Israel, iar pe 12 septembrie cu Kosovo. Ambele meciuri se vor desfășura pe Arena Națională.

„Și Săndoi, și Edi trebuie să facă o analiză foarte serioasă asupra modului în care trebuie să abordeze meciurile internaționale, cu ce stare de spirit, cu ce organizare de joc. Dacă intri pe teren și te gândești, în primul rând, să nu pierzi, e foarte greu să și câștigi. Asta a fost impresia mea. Avem jucători talentați. Numai dacă luăm cele două goluri împotriva Elveției, pasa extraordinară, intervenția lui Mihăilă, se vede că jucătorii noștri au clasă. Problema este cum îi organizezi pentru a da maximum din ceea ce pot ei. Asta s-a întâmplat și în anii 90, în anii 80, cu Steaua, Dinamo, Craiova, FC Argeș. Cred că noi încă ducem lipsă de antrenori de nivelul pretențiilor suporterilor noștri și a performanțelor pe care ei vor să le obțină.

Părerea mea e că vor trage concluziile juste după jocurile cu Elveția și Kosovo și lucrurile se vor schimba. Cu siguranță, vom vedea o altă echipă care să se ridice la nivelul talentului pe care jucătorii noștri îl au”, a declarat Mircea Lucescu.

Antrenorul a vorbit și despre meciurile pe care naționala le va juca în cadrul preliminariilor Campionatului European din 2024, în septembrie, cu Israel și Kosovo. „Am rămas cu aceeași impresia cu care au rămas foștii jucători, specialiștii din fotbal. La prima echipă, sunt rezultate bune, dar modul în care le-au obținut nu e cel mai bun. În fotbal, poți să joci o dată, de două ori, de trei ori așa. Sigur, are șanse. Depinde cum vor pregăti meciurile de acasă. Israel a făcut niște pași foarte importanți în performanță. Echipele care joacă în Europa au rezultate, au investit foarte mult și au reușit să intre în elita fotbalului european, de aceea nu va fi ușor. Vom vedea”, a spus Mircea Lucescu.