Motociclistul elvețian Jason Dupasquier a murit într-un accident in timpul calificărilor pentru Marele Premiu al Italiei

Publicat: 30 05. 2021, 18:08
Sursa foto: Profimedia

Motociclistul elvețian Jason Dupasquier, în vârstă de 19 ani, a murit după ce a suferit un grav accident în timpul sesiunii de calificare de sâmbătă de la Marele Premiu al Italiei.

Anunțul a fost făcut duminică de către reprezentații MotoGP, după cum informează site-ul agenției de presă MEDIAFAX.

„Dupasquier a fost implicat într-un accident, între virajele 9 şi 10, urmat de steagul roşu. Vehiculele echipelor de intervenţie medicală FIM au ajuns imediat la faţa locului, iar motociclistul elveţian a fost asistat medical înainte de transferul cu elicopterul, într-o stare stabilă, la spitalul Careggi din Florenţa. În ciuda eforturilor depuse de personalul medical şi de toţi cei care l-au îngrijit pe motociclistul elveţian, spitalul a anunţat că, din păcate, Dupasquier a decedat din cauza rănilor suferite”, se arată într-un comunicat al MotoGP.

Decesul, confirmat și de echipa sportivului

Dupasquier se afla în cel de-al doilea sezon al său din Moto3. El se afla pe locul 12 în clasament, cu 27 de puncte.

Motociclistul elvețian și-a început cariera în Supermoto și a fost campion național al Elveției în repetate rânduri. Dupasquier a câștigat titlul NEC Championship Moto3 în 2016, iar ulterior a concurat în Campionatul Mondial de juniori.

Reprezentanții Prüstel GP, echipa lui Dupasquier, s-au declarat devastați de moartea sportivului.

„Suntem devastati, iar în acest moment toate gândurile noastre sunt alături de familia lui Jason. Nu vei fi niciodată uitat, Jason”, au scris reprezentanții echipei pe Facebook.