Naomi Osaka a câștigat finala feminină a US Open | VIDEO

Publicat: 13 09. 2020, 01:09
Actualizat: 13 09. 2020, 01:54
Naomi Osaka a câștigat finala feminină a US Open | VIDEO. Sursa foto: Profimedia

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka (9 WTA) a câștigat finala feminină a ediției de anul acesta a US Open.

Ea a învins-o în finală pe tenismena Victoria Azarenka (27 WTA) din Belarus, cu scorul de 1-6, 6-3, 6-3.

Acesta este cel de-al doilea titlu la US Open obținut de către jucătoarea din Japonia și cel de-al treilea titlu de Grand Slam obținut de către Osaka. Ea a mai câștigat și titlul la Australian Open în 2019.

Condusă cu 6-1 și 2-0, Naomi Osaka a câștigat 12 din următoarele 16 game-uri într-o răsturnare spectaculoasă de situație.

Osaka a stabilit și un record, fiind singura jucătoare asiatică ce deține trei trofee de Grand Slam la simplu.

La rândul său, Victoria Azarenka a jucat pentru a câștiga cel de-al treilea său astfel de titlu, după ce câștigase deja Australian Open în 2012 și 2013.

Azarenka mai jucase finala US Open în aceiași ani în care a câștigat la Melbourne, pierzând de fiecare dată în fața Serenei Williams.

Naomi Osaka ajunge pe locul 3 WTA după victoria de sâmbătă

În urma victoriei, Naomi Osaka va urca șase locuri în clasamentul mondial, ajungând pe locul 3 WTA, în timp ce Victoria Azarenka urcă 13 poziții, până pe locul 14 WTA.

Cele două ar fi trebuit să joace și la finalul lunii trecute, în finala Western & Southern Open, însă Osaka s-a retras înaintea finalei, din cauza unei accidentări.

Pentru a ajunge în finala US Open, Osaka a trecut de Misaki Doi, Camila Giorgi, Marta Kostyuk, Anett Kontaveit, Shelby Rogers și Jennifer Brady.

La rândul său, Victoria Azarenka a trecut pentru a ajunge în finală de Barbara Haas, Aryna Sabalenka, Iga Swiatek, Karolina Muchova, Elise Mertens și Serena Williams.

Finala la dublu feminin de la ediția de anul acesta a US Open a fost câștigată de perechea Laura Siegemund-Vera Zvonareva, care le-au învins pe Nicole Melichar și Xu Yifan.

Finala masculină are loc duminică de la ora 23:00 (ora României) între germanul Alexander Zverev și austriacul Dominic Thiem.