NOU DECES în lumea fotbalului. A murit unul dintre cei mai mari antrenori din istorie. Real Madrid și Barcelona, în doliu!

Publicat: 07 04. 2020, 08:37
Actualizat: 07 04. 2020, 09:18

Sârbul Radomir Antic, singurul tehnician care a stat și pe banca Realului și a lui Atletico Madrid, dar și pe cea a Barcelonei, a trecut în neființă la vârsta de 71 de ani.

Anunțul a fost făcut de clubul Atletico Madrid pe pagina oficială: „Familia lui Atletico este în doliu pentru decesul unuia dintre antrenorii noştri legendari, Radomir Antic. Va fi pentru totdeauna în inimile noastre. Odihnească-se în pace!”.

Legendarul tehnician sârb a condus-o pe Atletico timp de cinci sezoane, perioadă în care a cucerit un titlu de campioană şi o Cupă a Spaniei (dubla din sezonul 1995/ 1996). Născut la Zitiste, pe 22 noiembrie 1948, Antic a fost antrenorul lui Atletico în 189 de partide oficiale, dar a mai pregătit și marile forțe Real Madrid și FC Barcelona.

Ca fotbalist, sârbul a jucat fundaş la echipele Partizan Belgrad, Fenerbahce, Real Zaragoza şi Luton Town. Are o selecţie în naţionala Iugoslaviei.

Printre altele, Radomir Antic le-a mai antrenat pe Real Zaragoza, Real Oviedo, Celta Vigo, naţionala Serbiei, Shandong Luneng şi Hebei Fortune.

A murit unul dintre cei mai mari antrenori din istorie. Vestea e cu atât mai tristă pentru că era prietenul meu. Odihneşte-te în pace! Condoleanţe familiei!”, a transmis Cosmin Contra, fost selecţioner al României și apropiat al renumitului tehnician sârb.