ONJN a descoperit fotbaliști din campionatul intern care pariau sume de mii de euro. Ce spune șeful FRF

Publicat: 20 11. 2015, 19:45
Actualizat: 23 11. 2015, 15:15

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a afirmat că jucătorii care au pariat vor compărea în fața Comisiei de Disciplină a FRF: „În momentul de față, a început deja o comunicare între Departamentul de Integritate al Federației Române de Fotbal și reprezentanții autorităților, astfel încât să putem să intrăm în mod oficial în posesia acestor informații și bineînțeles să demarăm anchetele corespunzătoare la nivelul Comisiei de Disciplină a FRF”, a spus Burleanu.

Președintele ONJN, Cristinela Odeta Nestor, a declarat că FRF a solicitat o întâlnire cu reprezentanți ai instituției sale pe această temă, care va avea loc săptămâna viitoare. „Noi nu identificăm în aceste liste jucători, nejucători, angajați ai unei instituții. Nu avem de unde să știm acest lucru. Și nici nu ține de competențele noastre. Noi, mai departe, listele respective și toate informațiile de care dispunem le-am trimis mai departe instituțiilor competente. (…) Noi am făcut plângere penală. FRF ne-a solicitat o întâlnire, pe care am programat-o săptămâna viitoare”, a declarat președintele ONJN.

Potrivit articolului 60 bis din Regulamentul Disciplinar al FRF, jucătorilor, antrenorilor și oficialilor le este interzisă „participarea directă sau indirectă la pariuri sau la activități similare în legătură cu meciurile de fotbal organizate de FRF /LPF/AJF, respectiv deținerea de interese financiare directe sau indirecte în cadrul activităților menționate”. Aceste abateri se sancționează cumulativ cu interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru 2 ani și cu o penalitate sportivă de 300.000 de lei.

Conform Gazetei Sporturilor, pe lista Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc apar și numele antrenorilor Flavius Stoican și Nicolo Napoli.